Se video av tyvene i aksjon øverst i artikkelen.

SONGDALEN: — Jeg håper at noen kjenner igjen tyvene på videoen og at dette fører til tips i saken, sier Nils Reinhardt Smestad.

Han bor på Volleberg i Songdalen sammen med familien. Tidlig søndag morgen, 8. september rundt klokka 06.00, spaserte tyver inn i familens innkjørsel og rappet med seg barnas motoriserte leker.

- Målrettet tyveri

En liten ATV og en motorisert sparkesykkel, som tilhører Smestad sønner på ni og fire år, sto til lading, da tyvene slo til. De to mennene plukket med seg både leker og ladere. Det hele tok ikke mer enn ett og et halvt minutt.

— Tyvene må ha vært på rekognosering i området før de slo til. De visste akkurat hva de ville ha. Tyvene parkerte 50 meter fra huset og gikk direkte inn i innkjørsen for å hente ATVen og sparkesykkelen, forteller Smestad, som sier at tyvene ikke var interessert i å stjele noe annet enn de to motoriserte kjøretøyene.

— Kan tyvene være lokalkjente?

— De kan være fra Søgne eller området vest for Kristiansand. De kan være enten nordmenn eller østeuropeere. Begge var lyse i huden.

Den ene tyven hadde på seg caps og t-skjorte, mens den andre hadde shorts og hettejakke.

Foreviget

Det tyvene ikke visste, var at Smestads overvåkingskamera filmet tyveriet. Politiet har sett opptakene.

— Politiet tror at de skal finne ut hvem tyvene er hvis de er lokale, sier Smestad.

— Tyveriet skaper jo utrygghet i nabolaget. Ingenting kan jo stå ute lenger - alt må ryddes inn, og man vet jo aldri om tyvene kommer tilbake, påpeker småbarnsfaren som har delt tyverivideoen på Facebook og utlovet dusør på 2000 kroner til dem som kan komme med opplysninger som fører til at tyveriet blir oppklart.

Tyveri.jpg Foto: Nils Reinhardt Smestad