SØGNE: — Vi stiller oss litt undrende til vedtaket, og det er ikke unaturlig at vi vil spørre kommunen om å få en utdypning av det, sier Gunnar Urstad, regionleder for Normisjon region Agder.

Normisjon har ønsket å regulere om området hvor leirstedet ligger, til boligformål. Planen er å rive de tilårskomne bygningene, og bygge ut området med leiligheter eller lavblokker. Da politikerne i plan— og miljøutvalget behandlet saken onsdag, fattet de følgende vedtak: "Normisjon kan starte arbeid med detaljregulering av arealene ved "Agderstrand". Planavgrensing fastsettes i samarbeid med administrasjonen. Dette er under forutsetning at formålet opprettholdes som i overordnet plan".

- Skjønner det ikke

Ifølge saksbehandler Helge Reisvoll innebærer vedtaket at området ikke kan reguleres om fra allmennyttig formål, slik det er i dag, til boligformål, slik Normisjon ønsker.

For Gunnar Urstad i Normisjon er det ikke like opplagt hva politikerne landet på.

— Vi skjønner ikke helt vedtaket, og vil følge saken videre. Vi vil ta kontakt med kommunen og gi dem en tilbakemelding om det.

- Hva er det som er uklart?

— Vi vet ikke helt hva de har ment med det. Så får vi ta det derfra. Vi ønsker jo primært en omregulering.

- Snakker politikerne ullent?

— Jeg forstår det i alle fall ikke. Nå får vi ta et skritt av gangen, og først få avklart hva det faktisk innebærer.

Frp støttet misjonen

Vedtaket ble tatt etter et forslag fra Høyres Torbjørn Erik Langeland. Et motforslag fra Frp, som åpnet for den ønskede omreguleringen, falt dermed.

Egel Terkelsen (Frp), leder av plan og miljøutvalget, sier flertallet i utvalget ønsker området som en menighetspark, et behov som i årevis har vært ytret fra flere menigheter i Søgne.

- Betyr det at Normisjons planer om boligutbygging må skrinlegges for godt?

— Vedtaket kan jo ankes inn for kommunestyret. Men når en ser hvordan det ble stemt i plan- og miljøutvalget, er det rimelig sikkert at et kommunestyre vil komme fram til det samme, mener Terkelsen.