KRISTIANSAND: — Hunden gikk rundt i området her ett døgn, og plutselig la den seg bare på trappa vår. Jeg så noen som gikk tur med den i forrige uke, og la merke til det fordi jeg aldri har sett en lignende hund her på Odderhei, sier Anne Kari Borgersen. Hun tok hunden inn i hagen sin i frykt for at noen andre ville sende den bort.

Veloppdragen

— Det er en nydelig hund! Den har ikke lange negler, mangler ingenting, har hvite tenner og forstår både nei, sitt og dekk. Det er tydelig at noen har oppdratt den, og jeg skjønner ikke hvorfor ingen har etterlyst den ennå, sier Borgersen.

Hun har vært hos veterinær flere ganger for å lete etter chip eller andre merkinger på hunden uten resultat. Hunden er snill og leken, og er rundt ett år gammel.

LEKER: Anne Kari Borgersen har fra før Hugo, en grand danois, som allerede har blitt kompis med elghunden. Foto: Siril Aartun

Sosial trening

— Den fungerer godt sammen med Hugo, min grand danois, men det er selvsagt Hugo som er sjefen! sier Borgersen, og er glad for at Hugo får litt sosial trening.

Datteren Malin Borgersen (10) og venninnen Nora Årst (9) kaller elghunden for Spicy, mens Anne Kari synes den burde hete Lille Ulv.

— Det var søstera mi som fant på navnet, fordi den ser ut som krydder! sier Malin.

Nora er en aktiv hundelufter, og kan bekrefte at hun aldri har sett en slik hund i nærområdet.

— Det er rart hvis ikke noen leiter etter den, sier hun.

Sosiale medier

Borgersen har fått hjelp fra den såkalte Nitrogruppen på Facebook, som jobber aktivt med å bistå eiere til forsvunne hunder. Denne gangen er det derimot eierne som er savnet.

— Vi startet denne gruppa for halvannet år siden. I romjula var vi 3000 medlemmer, og nå nærmer det seg 10 000. Det er hyggelig, men også trist, for det viser at det er altfor mange hunder som har kommet bort fra eierne sine, sier Nina Mathisen i Nitrogruppen. Hun ønsker at flere på Sørlandet engasjerer seg i arbeidet.

— Vi lager plakater, publiserer på Facebook og er med i søk etter hundene. Det hadde vært en fordel å ha flere medlemmer på Sørlandet, sier Mathisen.

Legger inn chip

Anne Kari Borgersen har bestemt seg for å legge inn chip på hunden.

— Uansett hva som skjer med den, så vil jeg ikke at den skal gjennomgå dette igjen. Paul Stamberg ved Randesund Dyreklinikk sponser operasjonen, og det er jeg takknemlig for, sier Borgersen.