KRISTIANSAND: Tingretten sa seg enig med påtalemyndigheten at faren for gjentakelse er til stede. Mannen er dermed varetektsfengslet i fire uker.

Mer enn seks måneder

— Retten finner at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for å ha forholdt seg som beskrevet i de to siktelser, og som gjelder straffbare handlinger som kan medføre høyere straff enn fengsel i 6 måneder, skriver tingrettsdommer Per O. Refsalen i fengslingskjennelsen.

Politiet tar sikte på at mannen sitter fengslet til rettssaken mot han kommer opp over sommeren.

Straffedømt 12 ganger

Mannen er straffedømt hele 12 ganger tidligere. Retten har tatt med dette i vurderingen om mannen skal varetektsfengsles.

Det var tirsdag ettermiddag at politiet ble varslet om at en sjåfør hadde kjørt av veien og truffet et tre like ved Fidjetun i Birkenes kommune. Etter å ha blitt hjulpet ut av kjøretøyet skal mannen ha stukket fra stedet.

Det viste seg at bilen var stjålet og kjøretøyet tok fyr etter ulykken.

Væpnet aksjon

Det ble iverksatt en væpnet leteaksjon ettermannen. 31-åringen ble funnet av politiet bare noen hundre meter fra ulykkesstedet.

I tillegg til tyveri er mannen siktet for brudd på narkotikalovgivningen samt oppbevaring av våpen. Det ble funnet en luftpistol ved ulykkesstedet tirsdag. En i betjeningen ved Joker på Vatnestrøm har opplyst til politiet at vedkommende så luftvåpenet i mannens bukselinning da han fylte drivstoff på kjøretøyet før ulykken.I kjennelsen opplyses det at mannen ikke møtte opp til fengslingsmøte i Kristiansand tingrett. Rettsmøte ble likevel avholdt med hans forsvarer til stede.