OSLO: - Vi skulle egentlig reise med en ny katamaran som heter Kilimanjaro III, men på kaien var det noen som utga seg for å være fra denne og tok den samme prisen. Da vi kom om bord skjønte vi at vi var blitt lurt, forteller Mads Rosen.

Mads Rosen kom nylig hjem fra ferien på Zanzibar. Foto: Mads Rosen

Kristiansanderen skulle til Zanzibar for å møte kjæresten som den siste tiden har studert i landet sammen med en venninne. Han tok ferjen over fra Dar-es-Salaam sammen med venninnens kjæreste, og jentene sto og ventet på kaien på Zanzibar. Kilimanjaro III bruker en time på turen, men guttene skjønte fort at dette var en helt annen tur.— Vi merket at den var sensitiv til sjøs, og vi merket at det var mye sjø på overfarten. Det var en eldre båt og turen tok kanskje to-tre timer, sier Rosen.

Overfylt

Ferja Salama var på vei fra Dar-es-Salaam på fastlandet til Zanzibar da den av ukjente årsaker kantret og gikk ned onsdag. Den hadde 250 voksne passasjerer og 31 barn om bord, melder NTB.

— Det var mye lokale om bord, og kanskje to turister utenom oss. Det ble fraktet både mat og byggemateriale, sier kristiansanderen videre.

Han tør ikke anslå hvor mange passasjerer det var da han reiste, men sier at det var overfylt. Luften var tett og det var en ubehagelig reise. Likevel var han ikke redd, men sier at han gjorde seg en del tanker da han i dag hørte at ferja var gått ned.

Overlevende hjelpes her i land etter ferjeulykken. Foto: REUTERS/Salma Said/Scanpix

— Kunne vært meg- Jeg tenker selvfølgelig at det kunne vært meg. Det er bare noen uker siden jeg var på den, fortsetter Rosen.

Reisefølget fikk riktige billetter til returen fra Zanzibar og er nå trygt tilbake i Oslo der de til daglig bor.

Marinefartøyer og mannskaper fra politiet leter etter omkomne.