LILLESAND: — Jeg mener vi har brukt nok tid og penger på dette. Det er bortkastet å bruke mer ressurser på denne saken, sa Venstres Petter Toldnæs i planutvalget i Lillesand tirsdag.

Hva synes du om saken? Si din mening under artikkelen!

Planutvalget skulle ta stilling til om plan for gjenåpning av veistrekningen mellom Viadukten og Møglestu skulle ut på høring. I administrasjonens detaljplan kommer det frem at gjenåpning anslås å koste mellom fem og sju millioner kroner.

Stengt i 2010

Det 600 meter korte veistykket på fylkesvei 402 ble stengt for gjennomkjøring da ny ungdomsskole åpnet på Møglestu høsten 2010. Formålet med stengningen var å bedre trafikksikkerheten for myke trafikanter.

Det oppsto imidlertid et krav blant mange av Lillesands innbyggere om gjenåpning etter kort tid. Et engasjement som til slutt medførte at bystyret i fjor vedtok at det skulle lages en reguleringsplan med sikte på gjenåpning.

- Ansvarlige

Allerede har kommunen brukt opptil 300.000 kroner på planprosessen for gjenåpning.

KONFLIKTEN: Stengningen av dette veistykket har opprørt mange i Lillesand. Planen for gjenåpning sendes nå ut på høring. Foto: Hans Jacob Brekke

Toldnæs fikk støtte av Arbeiderpartiets Gro Bråten.— Vi prøver her å være ansvarlige og tørre å ta den upopulære beslutningen, sa Bråten.

De sju øvrige representantene i planutvalget mente de anslåtte kostnadene var irrelevant for om planen skulle sendes ut på høring.

- En hån mot demokratiet

— Det er en hån mot demokratiet dersom vi ikke sender denne saken ut på høring. Vi har jo et bystyrevedtak og et stort engasjement i folket for gjenåpning, sa Oddbjørn Kylland (Sp).

— Det ville være veldig rart å stoppe midt i en slik prosess. Når dette går ut på høring får vi en kvalitetsvurdering fra eksterne aktører, supplerte Ragnar Langfeldt (H).

Alle representantene mente imidlertid at rundt seks millioner kroner høres kostbart ut for en gjeldstynget kommune. Det som trekker opp prisen på gjenåpning er de mange trafikksikkerhetstiltakene som veivesenet krever må på plass.

Alternativ uten fortau

Flertallet la inn et tilleggspunkt i dokumentet, hvor høringsinstansene oppfordres til å uttale seg om et alternativ uten fortau på deler eller hele fylkesveien.

Begrunnelsen for dette er at det allerede ligger en adskilt gang og sykkelsti parallelt med fylkesveien.

Med denne endringen vedtok planutvalget at planen skal sendes ut på høring om kort tid.

I høringsrunden vil det også bli holdt et åpent møte for innbyggerne i Lillesand. Dersom høringsrunden og resten av prosessen går som planlagt, anslår administrasjonen en gjenåpning av fylkesveien i 2013.