SØGNE: En 35 år gammel mann fra Søgne omkom i ulykken på E 39 torsdag morgen. Bilen han kjørte kolliderte i fjellveggen langs Trysfjorden, om lag 500 meter øst for avkjøringen mot Brunvatne.

Ifølge politiet er de pårørende varslet.

Ventet på krimteknikere

Politi, brannvesen og ambulanse rykket ut da meldingen ble meldt klokka 05.18. — Det er en dødsulykke. Personen er bekreftet omkommet, sier politiets innsatsleder Kjell Iveland til Fædrelandsvennen.

Det var kun én bil involvert og én person i bilen.

E 39 er stengt mens redningsmannskaper og krimteknikere jobber på stedet. Foto: Vegard Nekstad

— Vi fikk melding om en ulykke i bunnen av Trybakken, og rimelig raskt fikk vi melding om at det var alvorlig, sier Iveland.

Personbilen lå på siden mot fjellveggen, på høyre side av veien i vestgående retning. Bilen hadde omfattende materielle skader.

Det har vært meget høy energi involvert, bekrefter politiet på stedet.

— Vi har hatt krimteknikere på stedet som har foretatt sine undersøkelser, sier operasjonsleder Øystein Vellesen i Agder politidistrikt.

Statens vegvesens ulykkeskommisjon ble også sendt til stedet.

— Bilen er tatt hånd om av bilberger og vil bli fraktet til trafikkstasjonen i Kristiansand for nærmere undersøkelser, sier Vellesen.

Veien stengt i tre timer

Det er lange køer etter ulykken. Dette bildet ble tatt ved avkjørselen til Brunvatne klokka 05.45. Foto: 03811-tipser

E 39 ble stengt i begge retninger og det dannet seg lange køer i området. Først klokka 08.24 ble veien åpnet igjen etter å ha vært stengt i over tre timer.

— Det har vært lange køer, men veldig lite henvendelser til politiet. Ifølge innsatsleder på stedet har nesten ingen klaget på at de måtte stå i kø. Folk har vist stor forståelse for det som har skjedd, og det er beundringsverdig, sier operasjonsleder Vellesen.

Veitrafikksentralen anbefalte ved 07.30-tiden omkjøring for personbiler via fylkesvei 204, om Ålo. Store kjøretøy måtte vente i køen inntil veien ble åpnet for trafikk.