BÆSJ: I Vabua ligger det hundebæsj mange steder. Det gjør det lite hyggelig å leke i parken. Foto: Kjetil Nygaard
BÆSJ I BAKKEN: Denne bæsjen ligger midt i akebakken på Vabua. Foto: Kjetil Nygaard

KRISTIANSAND: Sola steiker og snøen smelter. Det gjør at all hundebæsjen som ligger inni den kommer til syne. Rundt lekeplassen på Vabua ligger det mange ekskrementer etter menneskets beste venn.

– Folk er alt for dårlige til å plukke opp etter hundene sine. Her i Vabua slippes hundene løs, løper rundt og driter. Men eierne driter i å plukke opp, sier Prsic.

Forurensing

Han har ofte tenkt over at det er mye hundebæsj i parken i Vabua. Prsic synes det er unødvendig av hundeeierne, og mener at de må skjerpe seg.

– Det er flere søppeldunker her, så det går veldig fort å plukke opp bæsjen og kaste den. Dette forurenser lekeplassen, og jeg tenker først og fremst på alle barna som leker her. Bæsjen plager dem, sier Prsic.

Liten smittefare

Kommuneoverlege Vegard Vige synes ikke noe om at det ligger mye hundebæsj rundt lekeplasser, men sier at smittefaren ikke er særlig stor.

LITEN FARE: Kommuneoverlege Vegard Vige sier at det er liten smittefare forbundet med hundebæsjen. Foto: tore-andré baardsen

– Hvis man herjer for mye med fersk hundebæsj så er det en viss smittefare. Men hver time den ligger i snøen så synker faren for å bli syk, sier Vige.Han mener likevel det er en hygienisk ulempe at hundeeierne ikke plukker opp bæsjen etter sine firbeinte.

– Det lukter jo vondt og er kjipt å tråkke i. Man ønsker ikke at små, nusselige barn skal sitte med bæsj i munnen og leke. Men jeg regner med at foreldre selv skjønner det og ikke lar ungene leke på steder med mye hundebæsj, forklarer Vige.

Sammen mot bæsj

Kommuneoverlegen kommer ikke til å ta grep i denne saken, men håper at hele byen kan gå sammen om å bedre situasjonen.

– Ingen ønsker at det skal ligge hundebæsj og slenge. Det hadde vært fint hvis Kristiansand som byfellesskap kan gå sammen og gjøre noe for å ha mindre bæsj liggende og slenge. Men det mener jeg mest på grunn av estetiske hensyn, sier Vige.