GRIMSTAD: – Du får ikke noen kommentar på dette. Vi har blitt enige om ikke å si noen ting, sier daglig leder Tore Gunnar Nybø. Han bekrefter likevel at de har signert en konfidensialitetsavtale med en aktør. Hva som ligger i denne avtalen, og hvem de har signert med, vil han ikke si.

— Vi kan si mer rundt månedsskiftet, legger han til.

En anonym kilde hevder overfor Fædrelandsvennen at det over lang tid skal ha foregått forhandlinger mellom Hansa Borg Bryggerier og det lokale bryggeriets aksjonærer om salg. Etter det vedkommende vet, ligger det i kortene at Hansa Borg Bryggerier overtar litt over 50 prosent av aksjene i Nøgne Ø. De ansatte skal ha fått informasjon underveis i prosessen.

Diskuteres på Facebook

Ryktene om et nært forestående salg har også nådd Facebookgruppa "Venner Av Nøgne Ø", der medlemmer diskuterer ryktene.

Største aksjonær (37,5 prosent), Anne Hestness Trommestad, vil verken bekrefte eller avkrefte om det går mot et salg av en større aksjepost i suksessbryggeriet. Hun sier at bryggeriet, uavhengig av hvem som til enhver til står som eiere, skal bli værende i Grimstad.

Grunnlegger Kjetil Petersen Jikiun som er nest største aksjonær (28,7 prosent) svarer med å si "ingen kommentar". På direkte spørsmål om de har forhandlet med Hansa Borg, vil han verken si ja eller nei.

Gründeren forteller likevel han er i ferd med å trappe ned.

— Jeg har jobbet enormt mye med dette i 11 år. Nå er det på tide å prioritere familien mer, sier han.

Hansa Borg like taus

På direkte spørsmål om han vil kommentere om Hansa Borgs har eller skal foreta et oppkjøp av Nøgne Ø, svarer også administrerende direktør Lars Midtgaard; "ingen kommentar".

Hansa Borg som totalt har 500 ansatte, består av Borg Bryggeri i Sarpsborg, Christiansands Bryggeri og Hansa Bryggeri i Bergen, samt produksjons- og tappeanlegg for Olden i Nordfjord.

Pengemaskin

I fjor omsatte Nøgne Ø for 37,7 millioner kroner, og oppnådde et resultat før skatt på solide 9,2 millioner kroner. Daglig leder Tore Gunnar Nybø sier til Fædrelandsvennen at årets omsetning vil passere 50 millioner kroner. Resultatet ser ut til å bli meget bra.

Fædrelandsvennen skrev i oktober at Nøgne Ø ikke klarte å levere nok øl. Daglig leder uttalte da at de i år regner med å selge mellom 1,1 og 1,2 millioner liter øl, mot 900.000 liter i fjor og 600.000 i 2011. Bryggeriet ble i 2012 kåret til Årets Sørlandsbedrift, en rangering i regi av Fædrelandsvennen.

Nøgne Ø har omregnet i hele årsverk 22 ansatte. Bryggeriet holder til i Rygene kraftstasjon, men skal etter planen flytte til Østerhus like vest for Grimstad. Den avtalen skal imidlertid ikke være signert ennå.

Grimstad-ølet selges nå over hele verden. Bryggeriet leverer blant annet til Australia, New Zealand og USA.