KRISTIANSAND: Ranet skal ha skjedd ved trappa inn til til Kristiansand domkirke på Torvet i Kvadraturen mellom klokka 01 og 01.30. — De to gjerningsmennene skal ha stått klare i trappa til å kaste seg over fornærmede. I det han passerte så fløy de på ham og dyttet ham over ende. Mens de holdt ham nede ranet de ham for lommeboka. De tømte også lommene hans for andre eiendeler, forteller operasjonsleder Ingrid T. Mæhre i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Slo hodet i bakken

Etterforskningsleder Hans Petter Sandell ved Kristiansand politistasjon avhørte den fornærmede mannen søndag ettermiddag. Til politiet forteller 59-åringen at han ramlet i bakken med hodet først da han ble dyttet og sparket over ende. Mannen fikk skrubbsår på nesa og haka.

— Mannen forklarer at en av mennene tok et grep rundt nakken på ham og holdt han nede. Imens snakket den andre mannen til seg eiendelene, forteller Hans Petter Sandell til Fædrelandsvennen.

Etter overfallet løp gjerningsmennene gjennom Wergelandsparken før de forsvant ut i Festningsgata etter å ha passert Rimi-butikken.

59-åringen har gitt en noe vag beskrivelse av gjerningsmennene. Fordi han ble holdt nede var det lite han klarte å observere.

Kraftig bygd

Gjerningspersonene beskrives som rundt 25-30 år, og begge skal være kraftig bygd. De skal ha vært ikledd mørke jakker, blå dongeribukser og mørke joggesko med striper. Mennene skal ikke ha snakket mens ranet pågikk.

Ransofferet meldte saken til politiet først søndag formiddag.

— Mannen mente han hadde så få opplysninger å bidra med at han var usikker på om det hadde noen hensikt å varsle politiet. Men han kom fram til at han ville anmelde saken uansett, forteller Sandell.

Etterlyser vitner

Politiet har foreløpig ikke fått noen tips i saken og håper at aktuelle vitner melder seg til politiet. Det er kun den fornærmede mannen som er avhørt i saken.

Sandell sier politiet vil forsøke å kartlegge hva som finnes av overvåkningskamera i området.

— Ut over det ønsker jeg ikke å kommentere hvilke etterforskningsskritt politiet foretar seg, sier Sandell.