Fergen MF «Gjemnes» var på vei til Stord for å bli tatt opp på land natt til lørdag. Den kom imidlertid ikke lenger enn til Bukken utenfor Hjellestad.

Der gikk den på en grunne.

Redningsskøyten RS «Kristian Gerhard Jebsen II» sjekket fergen natt til lørdag.

Dykkere var under båten og sjekket skroget. De så etter skader og prøvde å finne ut hvilken retning det er best å dra båten av skjæret.

– Fergen ble dratt av kl 14, etter at dykkerne hadde forsikret seg om at det ikke var noen skader på skroget. Fergen er nå på vei til sin opprinnelige destinasjon, sier Asbjørn Viste på hovedredningssentralen.

– Rederiet hadde bestilt taubåt til dem. Det er flo klokken 14. Da er vannet høyest og det er mest gunstig å få den av skjæret, sier Viste.

Ingen kom til skade

Politiet fikk melding om grunnstøtingen klokken 02.46 natt til lørdag.

Ifølge operasjonsleder Hans-Eirik Thue i Vest politidistrikt var en feilnavigering grunnen til at fergen gikk på grunn. Det er ingen mistanke om promillekjøring.

– De valgte å gå gjennom Bukken, og det var nok ikke lurt. Der er det ikke god plass, sier Thue.

Ingen skal ha kommet til skade etter grunnstøtingen, og det er heller ingen lekkasje fra fergen.

foto
BOM FAST: Fergen stod fast på grunnen, og kom seg ikke løs før det var flo lørdag ettermiddag. Foto: 2211-TIPSER

Syv om bord

MF «Gjemnes» har i sommer gått mellom Kaupanger og Gudvangen i Sognefjorden, men var på vei til Stord for å bli tatt opp på land da den kjørte på grunn.

Det var syv personer om bord fergen. Disse var fortsatt om bord mens de ventet på tidevannet, ifølge Øystein Meek, som leder selskapet Vestlandske AS, eieren av fergen.

– Vi har undersøkt båten og den er fri for lekkasje, sier Meek.

Han har nettopp kommet om bord på fergen, og vil ikke si mer om hva som har skjedd før han har snakket med mannskapet.

foto
VENTER PÅ FLO: Redningsskøyten RS «Kristian Gerhard Jebsen II» dro ut til Hjellestad natt til lørdag for å sjekke fergen som hadde kjørt på grunn. Foto: RS «Kristian Gerhard Jebsen II»