Er du rammet av forsinkelsen? Ta kontakt med oss på nyheter@fvn.no eller på telefon 03811.

KRISTIANSAND: — Superspeed er ytterligere forsinket. Den måtte gå opp mot Lillesand og ned igjen for å unngå å få all vinden fra siden på vei inn til Kristiansand, sa havneinspektør Govert Kaaløy i Kristiansand havn til Fædrelandsvennen ved 07-tiden tirsdag morgen.

Skipets avgang fra Hirtshals ble utsatt fra klokken 21.30 til 02.00 på grunn av været. Først klokken 07.45 ankom skipet Kristiansand . Det returnerer til Hirtshals igjen så raskt skipet er lastet med nye passasjerer.

— Den avgangen kan nok bli litt forsinket. Skipet kommer inn, losser og laster og drar rett ned igjen til Danmark, sier Kaaløy.

Høy sjø

Ifølge salgs- og markedssjef Nina Moland Andersen var det 216 gjester ombord da Superspeed dro fra Hirtshals i natt.

— Det er mye vind og høy sjø i Skagerrak som er årsaken til forsinkelsen, fortalte Andersen til Fædrelandsvennen mandag kveld.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook

Superspeed 1, som normalt går strekningen Kristiansand-Hirtshals. er frem til 22. januar på verksted. I stedet er det Superspeed 2 som tar strekningen, i tillegg til Larvik. Derfor er det i dette tidsrommet bare én avgang i døgnet fra Kristiansand.

Selv om ekstremværet Nina har blåst seg ferdig, melder Meteorologisk institutt om fortsatt vindstyrke opp mot sterk kuling langs kysten.

— Det er ventet stiv og periodevis sterk kuling med vestlig vindretning, sa meteorolig Nina Larsgård ved Meteorologisk institutt til Fædrelandsvennen tildigere i dag.

500-600 passasjerer berørt

— Det var mellom 500-600 passasjerer som ikke kom over lørdag da båten ble innstilt som følge av uværet, sier Nina Moland Andersen.

Følg Superspeed og skipstrafikken live her

Hun legger til at samtlige ble fraktet over fra Hirtshals til Kristiansand i løpet av søndag.

— Det ble en full ferge på søndag, men vi fikk med oss alle.

Ifølge salgs- og markedssjefen har passasjerene forståelse når slike værforhold inntreffer.

— De fleste fulgte nok nøye med på hva som skjedde via mediene. Når de ser omfanget, så forstår de fleste at vi velger å ikke reise, sier Nina Moland Andersen.