Hovedveiene E 18 og E 39 er for tiden bare og delvis våte, men i høyden er det en del mer utfordringer på veien.

— Riksvei 9 fra Hovden til Haukeli er vekselvis bart, vått, snø- og isdekke med fare for glatte partier, så det er nesten en helgardering, sier trafikkoperatør Anne Berget i Vegtrafikksentralen til Fædrelandsvennen.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Snøslaps

For de som har planer om å kjøre fylkesvei 45, melder Vegtrafikksentralen om vekslende bar vei og snøslaps på Hunnedalsvegen, snø- og isdekke mellom Rotemo og Grytestøyl bom, snø- og isdekke mellom Holte bru og Grytestøyl bom, og vekslende bart og snø- og isdekke med fare for glatte partier mellom Høydalsmo og Holte bru.

Isdekke

Fylkesvei 42 er for det meste bar og våt, med vekslende snø- og isdekke mellom Froland Verk og Bjørndalsvatn. På strekningen mellom Tonstad og Steinsland vil veien være stengt mellom klokka 18.00- 06.00 fra og med førstkommende mandag til 6. mars. Dette er på grunn av sprengningsarbeid.

Ifølge meteorologen vil det ikke by på store problemer å komme seg rundt med bil til fjells i helga.

- Unormalt stille

— I dag kommer nedbøren i byger, og over 4- 600 meter som snø. Dette vil fortsette lørdag, og på søndag vil været holde seg ganske greit. Vindmessig vil det være unormalt stille, med en sørvestlig bris i dag og jeg tror ikke det vil komme mer enn en frisk bris i hele fjellet. Det er ikke meldt om mye snøfokk, men jo mer vest i fjellet du kommer jo mer snø vil det komme, sier vakthavende meteorolog Anita Ager-Wick ved Meteorologisk institutt.

Hos Vegtrafikksentralen meldes det om greie trafikkforhold fredag ettermiddag og kveld.

— Det har vært ganske stille og rolig, trafikken går greit. Vi har ikke fått meldinger om noen problemer så langt, sier Berget.