Helsepolitikeren John Hansen (H) tar godt imot budskapet fra sykehusdirektøren om at Agder skal ha tre sykehus.

— Fortsatt tre sykehus gir oss en mulighet til gjennom godt samarbeid å videreutvikle gode tjenester for pasientene, og kjempe for innholdet i våre sykehus, skriver han i en kommentar til Fædrelandsvennen.

Omstridt

Når det gjelder samarbeid mellom lokalpolitikere og sykehuset, er han mer reservert.

— Mitt fokus er på samhandling og forankring til lokalt og regionalpolitisk nivå. På dette området kan det kun gå oppover, sier han.

— Direktøren slår fast at relasjonene til kommunene må styrkes i det videre arbeidet med Utviklingsplan 2030. Han kunne med fordel vært mer konkret på hvordan dette kan skje. Jeg vil be styreleder om å utfordre direktøren på konkrete tiltak for å styrke samhandling og forankring til lokalt og regionalt politisk nivå, skriver han.

— Jeg har tro på at styreleder Camilla Dunsæd kan bringe inn nye tanker om samhandling og bedre forankring, skriver Hansen.

Kompensasjon

Han påpeker samtidig at kommunene ikke blir kompensert for samhandlingsreformen.

— Direktøren sementerer en radikal og svært omstridt omlegging av pasientforløpet innen psykiatri og avhengighetsbehandling. En slik omlegging vil få store konsekvenser for så vel pasientene som for kommunene. Kommunene blir ikke kompensert gjennom samhandlingsregimet, skriver han.