KRISTIANSAND: Temperaturfall rundt Kristiansand førte til at en glatt hinne la seg på veiene. Det førte til akutt glatte veier.

— Vi har fått meldinger om at E 39, særlig ved Trybakken i Søgne, er svært glatt. Alt av mannskaper ble kalt ut før klokken 16 i dag, sier vaktoperatør Anne Berget ved Veitrafikksentralen, til Fædrelandsvennen.

Mannskapene skal salte veiene.

Agder-politiet fikk klokken 16.20 melding om en semitrailer som hadde kjørt i autovernet på E 39 vest i Søgne. Ingen personer kom til skade i uhellet.

- Det er veldig mange meldinger om glatte veier. Det er litt overraskende, vi så ikke dette komme, sier Berget.

Trafikkflyt melder at underkjølt regn har lagt seg på veien og fører til glatte veier på E 39 mellom Kristiansand og Mandal.

Vakthavende oppsynsmann i Kristiansand kommune, Terje Kvarstein, opplyser at veiene i Kristiansand er saltet tidligere i dag.

— Det ser bra ut nå. Det ble saltet i natt og i 12-tiden.

Utover ettermiddagen og kvelden roet det seg. Veitrafikksentralen opplyser klokken 20.45 at telefonstormen har avtatt og at forholdene ser fine ut på veiene. Føreoversikten viser at det er bart og vått på E 39 mellom Rogaland grense og Kristiansand. Nordover riksvei 9 er det stort sett bart og vått til Hægeland, deretter snødekke. På E 18 er det meldt om bare og våre veier.