Det sier Arbeiderpartiets gruppeleder Mette Gundersen (42) som fredag gjorde det klart at hun ønsker å ta gjenvalg i 2015. Men hun stiller ikke noe krav om å stå øverst på listen:

— Jeg har sagt ja til å fortsette i fire nye år, så blir det opp til nominasjonsmøtet og velgerne hvilken plass og posisjon jeg skal få, sier Gundersen til Fædrelandsvennen.

Det var også budskapet hun ga til partiets nominasjonskomité.

Hun har dermed ikke stilt noe ultimatum om topp-plassen der hun har stått ved de to foregående kommunevalgene.

— Men du er villig til å stå på førsteplass på listen?

— Ja, selvfølgelig. Men det sunneste for organisasjonen er å ta en fri debatt om politiske posisjoner. Som politikere må vi tåle å bli diskutert, og jeg stiller ingen ultimate krav, sier hun.

Blattmann gjør comeback

Denne uken ble det kjent at veteranen Trond Henry Blattmann, som tidligere har sittet tre perioder i bystyret, ønsker comeback i lokalpolitikken. Han er også spilt inn til nominasjonskomiteen som ordførerkandidat.

— Trond og jeg har vokst opp sammen og er veldig gode venner. Det er helt supert at han vil være med på laget igjen. Han har vært savnet, og det styrker partiet at han vil være med i neste bystyreperiode, sier Gundersen.

Les også:

Slik grunngir hun at hun selv ønsker fire nye år:

— Jeg er lidenskaplig opptatt av politikk, og det er mange spennende prosesser jeg ønsker å være med på den neste fire årene. Kommunereformen er en av dem, og jeg ønsker at byen skal gjenopprette forholdet til nabokommunene som dagens ledelse har rotet til. Jeg ønsker også å flytte det politiske tyngdepunktet til venstre og stoppe iveren etter å privatisere offentlige tjenester, sier hun.

Byens rennomé

Hun ønsker også å markere Kristiansand som en innovativ og moderne by:

— Jeg vil ikke at byen skal bli husket for å ville forby tigging, innføre reservasjonsrett for leger, forby vielser av homofile i rådhuset og for en varaordfører som legger blodige dukkebilder ut på Facebook, sier hun.

Nominasjonskomiteens leder Jan Oddvar Skisland er svært fornøyd med at Mette Gundersen fredag sa ja til å fortsette fire nye år:

— Jeg er veldig fornøyd med at hun stiller, sier han til Fædrelandsvennen.

Også Trond Blattmann har nå hatt en samtale med nominasjonskomiteen, og gjort klart at han ønsker å stå på listen i 2015. — Jeg er veldig glad for de to avklaringene, sier Skisland som sier at de ennå ikke har tatt stilling til listeplassering.

Tidligere ordførerkandidat

Gundersen var partiets ordførerkandidat ved valgene i 2007 og 2011, og satt som varaordfører fra 2007-2011 da Per Sigurd Sørensen (H) var ordfører.

Hun ble første gang valgt til bystyret i 1999, og hadde et avbrekk da hun jobbet som statssekretær i Kulturdepartementet fra 2005 til 2007. I tillegg til å være partiets gruppeleder i bystyret, har Mette Gundersen også en 30 prosents stilling som 1. nestleder i KS.