Det felles kontoret er under ledelse av skatteoppkreveren i Grimstad og holder til i Ericsson-bygget. Samarbeidet bygger på den forutsetning at hver kommune skal bidra med tilstrekkelige ressurser til å løse sin andel av oppgavene. Hver kommune har arbeidsgiveransvar for sine ansatte, og Lillesand har for tiden to årsverk på kontoret. Grimstad dekker imidlertid 30 prosent av lønnskostnadene til en av disse stillingene.

Det foreslås nå å endre samarbeidet, slik at alle ansatte formelt vil være ansatt i Grimstad kommune. Enheten har i alt 4,3 årsverk. Alle utgiftene til drift, inklusivt lønn, vil bli fordelt etter innbyggertall. For Lillesand vil denne ordningen bli noe billigere enn i dag.

Lillesands rådmann mener den nye formen for samarbeid vil være mer hensiktsmessig, ettersom alle ansatte på kontoret vil forholde seg til en og samme arbeidsgiver. Det vil også bli større fleksibilitet, og man blir mindre sårbar ved ferier og sykdom. Den enkelte ansatte vil ikke lenger ha ansvar for sin «egen» kommune, men for hele funksjonen i begge kommunene. Formannskapet i Lillesand tilrår at bystyret også går inn for omleggingen.