Hendelsen fant sted i 16-tiden torsdag ettermiddag på E 18 mellom Kristiansand og Lillesand. Flere sivile enheter fra Utrykningspolitiet var på farten i området.

Intetanende om UP sin jakt på fartssyndere denne ettermiddagen hastet en familiefar i 30-årene fra Aust-Agder hjem fra jobb. Mannen hadde dårlig tid, for han skulle rekke å kjøre barna på kveldens aktiviteter, og var alt for hard på gassen.

Høyt snitt

– Jeg kan bekrefte at en bilfører ble tatt mellom Songefjelltunnelen og Skifjelltunnelen. Han ble snittmålt til 156,11 km/t over 1.300 meter i forbindelse med en dør til dør-måling, sier overbetjent Oddmund Jensen i utrykningspolitiet.

På utrykningspolitiets sivile motorsykkel lå overbetjenten og målte gjennomsnittsfarten på en annen bil. Han hadde over 120 km/t i snitt da familiefaren suste forbi.

– Sjåføren, som ikke hadde noen prikker i førerkortet fra før av, godtok førerkortbeslag på stedet. Han var på vei hjem fra jobb, skulle rekke noen avtaler som barna hadde, og visste at han kjørte for fort. Men han hadde ikke fått med seg at det gikk så fort unna, opplyser Jensen.

Blir tiltalt

Riksadvokat Tor Aksel-Busch anfører i et rundskriv til påtaleenhetene at alle fartsovertredelser på mer enn 49 km/t i 100-sonene skal utløse tiltale.

Det skal også gis minst 12.000 kroner i bot for denne typen fartsovertredelser.

Førerkortforskriftene anfører at lappen skal inndras i minst ni måneder, i tillegg til at det kan ilegges betinget fengsel eller samfunnsstraff.