KRISTIANSAND: Saken har vakt heftig debatt internt på UiA der rektor Torunn Lauvdal er for fusjon, mens fem av seks dekaner er sterkt i mot. Kommende onsdag skal UiA-direktør Tor Aagedal og dekan Sigbjørn Sødal informere bystyret om den pågående utredningen om saken, og det er ventet at det vil bli fremmet et benkeforslag om at Kristiansand bystyre skal uttale at de er i mot en slik fusjon.

— Det er varslet at noen kommer til å fremme forslag. Kan hende det er klokt å diskutere saken i forkant. Spørsmålet er om vi skal lage et kompromiss i forkant, eller ta det spontant i bystyret, sier varaordfører Jørgen Kristiansen.

Aps Mette Gundersen nektet å si et eneste ord om saken med mediene i rommet, og Venstres Dag Vige ville ikke at bystyret skulle mene noe før saken er ferdig utredet.

Media ble kastet på dør, og gruppelederne drøfter nå hvordan de skal forholde seg til den pågående utredningenom hvorvidt UiA skal sette i gang fusjonsforhandlinger med Høgskolen i Telemark. Kommende mandag blir saken tema på de ulike partienes gruppemøter, for deretter trolig å bli gjenstand for debatt og en uttalelse på bystyret onsdag i neste uke.