Et vogntog kjørte seg fast ved Statens vegvesen sin kontrollstasjon på Rige søndag ettermiddag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Det er lange køer på stedet. Foto: Torbjørn Witzøe
Flekkefjord.JPG Foto: Torbjørn Witzøe

FLEKKEFJORD/KRISTIANSAND: Det var søndag ettermiddag kaotiske forhold på E 39 like øst for Flekkefjord.

Flere vogntog hadde store problemer med å komme opp Nulandsbakken.

— Den store kranbilen til Ludvig Hunsbedt er på stedet og trekker en og en trailer opp bakken, sa Fædrelandsvennens reporter på stedet i 16.30-tiden

Dermed ble trafikken stående stille i begge kjøreretninger på europaveien. Med jevne mellomrom ble bilene sluppet forbi.

Flekkefjord.JPG Foto: Torbjørn Witzøe

— Det har oppstått svært lange bilkøer i begge retninger. Det snør tett, og det er fem, seks centimeter snø i veibanen, sa vår reporter.

Sjekk føreforholdene på våre webkamera på E 39: Rekevik og Suvatn

Vurderte å stenge E 39

Politiet vurderte i ettermiddag å stenge E 39 mellom Helleland og Moi i Rogaland i påvente av at veien ble brøytet. Men de har nå vurdert situasjonen til at veien kan holdes åpen, skriver Aftenbladet.

— E 39 mellom Helleland og Moi blir ikke stengt. Det har vært to trafikkuhell på strekningen, og nå står et vogntog fast ved Hestadvannet. Et kjørefelt er stengt ved stedet. Politiet dirigerer trafikken, skriver Rogaland-politiets operasjonsleder på Twitter.

— Våre folk som er der ute kaller det for «hvitt inferno», sier operasjonsleder Olaug Bjørnsen ved Rogaland politidistrikt til avisen.

Trøbbel i Trybakken

Også i Trybakken i Søgne var det søndag ettermiddag trafikale problemer, ifølge politiet.

Klokken 13.52 kom første melding om at en trailer hadde kjørt seg fast i bunnen av bakken på vei vestover.

Et vogntog kjørte seg fast ved Statens vegvesen sin kontrollstasjon på Rige søndag ettermiddag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

— Vi fikk melding litt senere om at traileren hadde kommet seg videre. Klokken 14.58 fikk vi en ny melding om at det stod en trailer bunnen av Trybakken og hindret trafikken. En politipatrulje ble på nytt dirigert til stedet, opplyser operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt.En drøy halvtime senere, klokken 15.35 hadde trailersjåføren fått lagt på kjettinger og klarte å komme seg videre, opplyser politiet.

- Dårlig brøyting

Søndag ettermiddag fikk politiet også mange meldinger på at snøen skapte problemer på mange veier i Kristiansand.

— Det er en del problemer for kjørende i Kristiansand grunnet mindre uhell og folk som har kjørt seg fast. En del snø skaper problemer i trafikken. Ingen alvorlige uhell, men politiet mottar mange meldinger om dårlig brøyting både på hovedveier og i boligområder, oppsummerer operasjonsleder Børge Steinsland.

Ved Statens vegvesen sin kontrollstasjon på Rige i Kristiansand fikk tunge kjøretøy problemer da de skulle svinge av E 39 for å komme seg opp til kontrollstasjonen. Det skapte lange køer i Fidjebakken.

- Er på vei

Statens vegvesen har ute åtte kontrollører. To av dem ble sendt til Flekkefjord søndag ettermiddag.

— De kjente ikke til at det var problemer i Flekkefjord, men de er på vei dit nå, sier Gulleik Vatnebryn, overingeniør i Statens vegvesen.

Det er lange køer på stedet. Foto: Torbjørn Witzøe

De to kontrollørene har stått i Lyngdal/Mandals-området og vinket inn kjøretøy.

— Det står nå fire-fem vogntog som må vente til det blir bedre føre før de får kjøre videre, sier Vatnebryn.

Fire kontrollører står på kaien og stopper trailere som kommer med Color Line. De vil dra opp på kontrollstasjonen på Rige når de er ferdig.

Tidligere på dagen ble det også kødannelse i Lenebakken, mellom Vigeland og Lyngdal.

Da var det et utenlandske vogntog som kom til kort i den glatte bakken.