KRISTIANSAND: — Vi skal vinne dette valget. Det handler om å skrive det ekstra innlegget, den ekstra timen vi står på stand i Markens og den ekstra døra vi banker på, sa Norunn Tveiten Benestad i sin tale på årsmøtet til Kristiansand Høyre tirsdag kveld. Kristiansanderen er nummer to på Høyres stortingsliste i Vest-Agder, bak Ingunn Foss fra Lyngdal.

- Gir resultater

Får Tveiten Benestad og valgkampleder Tom Stig Bisseth Johanssen det som de vil, blir mange dører åpnet for dem i sommer. De skal nemlig henvende seg til 30.000 privatboliger bare i Kristiansand, og håper resten av Vest-Agder klarer like mange. Hvis de får til det, så dobler Kristiansand det allerede ambisiøse målet de har fått fra sentralt hold.

— I praksis er det alle husstander i Kristiansand, sier Bisseth Johanssen.

Ved så mange henvendelser regner de med at omtrent halvparten er hjemme og åpner opp døren. Resten av velgerne vil de treffe på sin store stand i Markens gate.

— Undersøkelser viser 60 prosent bedre resultat der vi har ringt på dørene, sier valgkamplederen. Hele fylket må mobilisere. Kristiansand er innstilt på å ta sin andel, og vel så det.

Topper laget

— Vi må starte før fellesferien, og vi må ha 30-40 mennesker ute hver kveld fra mandag til torsdag disse ukene, sier Bisseth Johanssen.

Både han selv, ordfører Arvid Grundekjøn og stortingskandidat Tveiten Benestad skal ut på kveldstid. Se ikke bort fra at avtroppende stortingsmann Peter S. Gitmark ringer på noen dører også.

— Vi skal treffe alle i hele Kristiansand, sa Gitmark til årsmøtet.

— Vi er opptatt av å møte folk der de er, sier Tveiten Benestad. Hun sier de kan lytte til sine potensielle velgere og fortelle dem om Høyres politiske løsninger. Målet er at Høyre skal få to fra Aust-Agder og to fra Vest-Agder på Stortinget. Sakene de skal snakke om er blant annet ny regjering, bedre veier og mer politi.

- Risikoprosjekt

Valgforsker Frank Aarebrot mener Høyre legger opp til en risikabel strategi.

— De vil umulig klare å skolere nok mennesker. Det vil være varierende grad av overtalelsesevne hos dem som ringer på dørene. Ikke alle vil vite godt nok hva de snakker om, og det kan slå helt feil ut, sier Aarebrot.

Han gir partiet honnør for å tenke kreativt og gå mot strømmen i en digital tidsalder. Mens alle andre snakker om internett og sosiale medier, ble ikke ordene nevnt på Kristiansand Høyres årsmøte.

— De som møter førstekandidaten til Høyre i Vest-Agder synes sikkert det er veldig stas. Det er ikke sikkert de som møter nummer 31 på listen synes det samme, sier valgforskeren.

Han går heller ikke god for påstanden om at 60 prosent bedre resultat der de har ringt på dører.

— Det er stikkprøver der man kan ha toppet laget, og da gir det effekt, mener han.