Det skriver Dagens Næringsliv.

Pettersen, som er ansatt i MHWirth, er ansattrepresentant i både MHWirth— og Akastor-styret.

Da han høsten 2014 fikk tilbud om å kjøpe aksjer med rabatt i selskapet, slo han til. Han kjøpte aksjer for 45.000 kroner i Akastor, som tidligere denne høsten ble skilt ut av Aker Solutions.

Avisen skriver at 564 ansatte kjøpte aksjer for drøyt 23 millioner kroner. Utover 2015 falt oljeprisen til stadig lavere nivåer, noe som har ført til at mange ansatte har blitt sagt opp, samt ordretørke.

Har tapt 24.000 kroner

Akastor-aksjen har halvert seg sammenlignet med prisen de ansatte fikk kjøpe aksjer for.

— Jeg har et betydelig tap per i dag, sier Pettersen til avisen.

Han har tapt rundt 24.000 kroner på aksjene.

Å selge aksjene, er ikke et tema. Pettersen sier til DN at han har tro på selskapet, og noen i ledelsen har kjøpt aksjer i selskapet den siste tiden.

Fall i oljeprisen har ført til ordretørke for oljeselskapene. Pettersen skal ha fått tilbud om tidligpensjon, men takket nei.

Han sier til DN at han slutter i jobben når styreperioden i MHWirth og Akastor utløper.

Ordretørke

Akastors søsterselskap Aker Solutions, har også måttet si opp mange av sine ansatte. I følge DN skal de ansatte ha fått tilbud om aksjekjøp med rabatt i flere år.

Høsten 2014 slo 2332 ansatte til og kjøpte aksjer for 95 millioner kroner i Aker Solutions. 1500 ansatte kjøpte aksjer for 60 millioner kroner ett år senere. Oljeprisen hadde falt ytterligere. Det totale tapet er på 25 millioner kroner, ifølge DN.

Akastor skulle gi et nytt aksjetilbud til ansatte i 2015, men det ble ikke noe av, forteller Pettersen til DN. Han er positiv til slike programmer, etter som de ansatte vil få en sterkere tilknytning til firmaet.

— Nedsiden er den vi har følt nå, sier han til avisen.