Sjeik Salman tilbakeviste senere beskyldningene om at han brukte utviklingsmidler fra FIFA til å finansiere sine kampanjer for å bli valgt inn i FIFA-styret i 2009 (som mislyktes) og for å bli valgt til president i Det asiatiske fotballforbundet i 2013 (som lyktes).

Collins, som støtter kampanjen «New FIFA Now», viste blant annet til et brev gjengitt av avisen Al Bilad. Sjeik Salman var president i Bahrains fotballforbund da han i 2009 forgjeves prøvde å bli valgt inn i FIFA-styret.

— I et brev lekket til Al Bilad hevdes det at sjeik Salman brukte over 855.000 dinarer (19 millioner kroner) på kampanjen, og at noen av pengene kom fra FIFA-finansierte utviklingsprosjekter, sa Collins.

Han viste til FIFAs Goal-programmer, som bidrar med penger til spesifiserte prosjekter. Pengene kan ikke disponeres fritt av forbund eller deres ledere.

Talspersoner for Sjeik Salman benekter i en uttalelse at han brukte Goal-midler i sin kampanje. Det hevdes at den ble betalt helt og holdent fra hans egen lomme. (©NTB)