Trine Mjåland Foto: Nicolai Gaustad Olsen
Benedicte Hauge til høyre, sammen med Trine Mjåland Foto: Reidar Kollstad
KIF-laget på 1000 m stafett. F.v.: Benedicte Hauge, Trine Mjåland, Mari Forbord Andersen og Eline Breilid. Foto: Nicolai Gaustad Olsen
Ida Marcussen Foto: Reidar Kollstad
Margrethe Renstrøm Foto: Poppe, Cornelius
Håkon Mushom Foto: Torstein Øen
Hans Kristian Fløystad Foto: Drangsholt, Åge Harald

— Jeg har troen på gull. Jeg er i en god form om dagen, så jeg håper å kunne dra til på lørdag, sier spydkaster Brunvatne fra Søgne.

Tidligere i år ble han nummer to bak Håkon Løvenskiold Kveseth (Orion) i junior-NM. Selv om sørlendingen er rangert som nummer to i konkurransen, tror han på revansje når norgeseliten samles på Jessheim for å gjøre opp om de gjeveste friidrettsmedaljene.

— Dette er min siste, store konkurranse for året. Derfor skal jeg ta ut alt. Jeg tror det blir en bra konkurranse, og jeg skal gjøre det jeg kan for å stå igjen som vinner, sier Brunvatne.

Foran inneværende sesong hadde han et mål om å passere 70-metersgrensen. Under lag-EM i Tallinn dro han til med 72,57. — Det var et bra kast, men jeg har enda mer å gå på. Nå er målet mitt å forbedre min personlige rekord. Å gjøre det i NM hadde vært et perfekt tidspunkt, sier spydkasteren, som nok skal gjøre opp om gullet med Løvenskiold Kveseth og Størk Lien fra Stjørdal.

Sju andre gullsjanser

Denne helgen skal han og flere andre sørlendinger delta i friidretts-NM på Jessheim. Og ifølge Svend Tore Breilid, trener i Kristiansand Idrettsforening (KIF), og Finn Kollstad, trener i Kristiansand Løpeklubb (KLK), er det flere andre som kan ta det edleste metallet i Ullensaker.

— Trine Mjåland (KIF) har gode sjanser på sin 800 meter, og Benedicte Hauge (KIF) er blant de beste på 400 m. I tillegg har Trine og Benedicte sjansen på 1000 meter stafett sammen med Eline Breilid og Mari Forbord Andersen, sier Svend Tore Breilid, og legger til:

— Ida Marcussen (Våg) bør ha gode sjanser i lengde, sammen med Margrethe Renstrøm (Tjalve, fra Søgne). Ida har vel muligheter også i kulestøt.

— På 800 meter har Håkon Mushom (SK Vidar) fra Lyngdal vunnet tidligere. Han skal være med og slåss om medalje, og har muligheter for å gå helt til topps. Hans Kristian Fløystad (Tjalve) fra Grimstad er også en som kan gjøre det bra, på 10 000 m. Han er veldig god til å henge på, og avslutningen er det få som matcher. Kan han holde følge til 8000 m, så vil han være med å kjempe helt i toppen, sier Finn Kollstad.

Flere medaljekandidater

I tillegg til de som kan stå eget øverst på seierspallen, er det flere sørlendinger som har sjanser til å ta med seg en medalje av annen valør.

— Erik Udø Pedersen (Tjalve) fra Mandal forventer jeg å se i toppen. Henrik Ingebrigtsen er i en egen klasse på den distansen, og broren (Filip) tar nok sølvet. Men bak der er det helt åpent. På den distansen har også Fløystad muligheten for å ta medalje, sier Kollstad.

— Mari Forbord Andersen har en sjanse på 100 meter hekk, og Mai Brit Berge (Iveland) kan være med helt der oppe både i tresteg og lengde. Og Meinseth-søsknene Even og Ingvild kan med maksløp være med å kjempe om medaljer. Det er så jevnt bak Jaysuma Saidy Ndure og Ezinne Okparaebo, sier Svend Tore Breilid.