Området ved fabrikken og fram til krysset ved Stykkene og Trydal er i forvandlingens tegn. Dagens nærings— og industriarealer skal gå over til å bli boliger. I tillegg blir det fortetting.

Kommunen er i gang med regulering av området. På arbeidsmøter har man diskutert å legge deler av gamle E 18 i miljøtunnel. Planavdelingen har laget noen grove kalkyler. Prisen på en 400 meter lang tunnel blir trolig minst 100 millioner. Kostnadene må dekkes av utbyggere og kommunen. Det er lite trolig at man får midler over handlingsprogrammer for veiutbygging. Og å søke om midler vil være en langvarig prosess.

Fordelene ved en tunnel er flere, med mindre støy og frigjorte arealer. Av de 24 ekstra målene vil 60 prosent være tilgjengelig som utbyggings- eller rekreasjonsområder. Trolig vil man kunne bygge 250 nye boenheter eller leiligheter på dette området og inntil 600 totalt. Men saksbehandleren, avdelingsingeniør Hans Tveitereid, mener dette vil være et urealistisk høyt antall i Lillesand kommune, selv over en lang byggetid. Innstillingen til formannskapet går ut på å arbeide videre med regulering av området – uten miljøtunnel.