– Vi vil fortløpende gå ut med informasjon omkring ranet. Det er opplysninger som vi mener gjør at bilen har tilknytning til ranet, sier etterforskningsleder ved Lyngdal lensmannsstasjon, Jan Terje Aas.

Ranernes bil var stjålet i Arendal 1. september. Det er snakk om en Audi A6 stasjonsvogn av litt eldre modell. Foto: Politiet

– Politiet er usikre på om de skadene som er i fronten på bilen på høyre side, har skjedd før eller etter at ranet fant sted, legger etterforskningslederen til.

Funnet på Kvinesheia

– Det er kombinasjonen av flere opplysninger i saken som gjør at politiet nå mener at denne bilen er kjørt av de to ranerne. Av hensyn til den videre etterforskningen kan jeg ikke si noe omkring dette. Bilen var bortsatt i grøfta nær Kvinesheia, ikke langt unna hovedveien, sier Aas.– Bilen ble stjålet i Arendal natt til mandag 1. september, tilføyer han.

Kan ha vært flere

Politiet ønsker tips om observasjoner av bilen, og ikke minst personer i og rundt bilen, mellom Arendal og Lyngdal fra 1. september og fram til bilen ble funnet ved gamle E 39 klokka 17.20 søndag 14. september.– Politiet vet at det er to personer som var inne og ranet gullsmedbutikken, men det kan ha vært flere personer i bilen. Det er store muligheter for at ranerne ikke var alene, påpeker Aas.