— Det er lengre enn langt dit, jeg er jo ikke formelt spurt av nominasjonskomiteen. Men blir jeg spurt om stå øverst sier jeg ja, sier Andersen.

Og han vil bli spurt - det bekrefter sekretær for nominasjonskomiteen i Mandal Frp Kaare Hjort.

Følg FVN Mandal på Facebook

— Partiets førstevalg har vært Alf G. Møll. Men når han ikke vil mer, vil vi vende vi oss mot Alf Erik som er en meget god og dyktig kandidat som ordfører, sier Hjort.

Fikk politisk trøkk

Alf G. Møll var ordfører for Frp i forrige periode, og stilte også opp på førsteplass for denne perioden. Men avtalen partiet hadde med KrF krasjet i forhandlingsrunden etter

Alf G. Møll Foto: Jarle Martinsen

valget, og i stedet ble Tore Askildsen (KrF) ordfører.

Jeg er blitt politisk doven

— Akkurat den runden ga meg et politisk trøkk som gjorde at jeg mistet mye av troen på jobben som politiker. Mye av energien til å jobbe som politiker ble borte. Jeg er blitt politisk doven, sier Alf G. Møll i dag.

Han har derfor bestemt seg for å droppe politikken etter kommende valg. Han har sittet i bystyret og andre utvalg helt siden 1987, og mener at nok er nok nå.

Smigrende

Dermed vil lokalpartiet ha Alf Erik Andersen øverst. Han har vært gruppeleder i bystyret i halve nåværende periode.

— Blir jeg spurt er jo det smigrende. Jeg føler jeg har mye å gi politisk, sier Andersen. Samtidig er han også spurt om å stille på listen til Frp til fylkestinget. Men hva det blir til der avhenger av hva som skjer i Mandal.

Frister

Bystyrets neststørste parti Arbeiderparti har hatt tidligere ordfører Åse Lill Kimestad øverst i flere perioder. Hun sier at hun fortsatt har lyst til å jobbe med politikk.

- Jeg trivdes godt i rollen som ordfører og blir jeg spurt om å stå på topp er det veldig fristende, sier hun.

Gruppeleder Sven Seljom (H) sier også at han vil si ja til å stå øverst om han blir spurt.

Jeg synes lokalpolitikk er kjempeinteressant, og har lyst til å fortsette

Sven Seljom (H).

— Jeg synes lokalpolitikk er kjempeinteressant, og har lyst til å fortsette, sier han.Samtidig vet Fædrelandsvennen at tidligere bystyrerepresentant Jon Gunnar Ask vurderer comeback i politikken, og at han er interessert i å gi Seljom konkurranse om å stå øverst. Ask var ikke å treffe onsdag.

Ikke bestemt seg

Ordfører Tore Askildsen (KrF) sier han ikke har bestemt seg for hva han vil svare om han blir spurt om en ny periode.

- Nei, en avklaring på det blir det ikke før senere i høst. Vi må ha drøftinger i partiet først, sier han.

Tidligere KrF-representant i bystyret Håkon Sødal er tilbake i Norge etter å ha jobbet utenlandsk. Han sier at han ikke har tenkt over hva han vil svare om han blir spurt om å gjøre comeback i bystyret.

Trekker seg trolig

En av de virkelig markante representantene i bystyret Stein Inge Dahn (V) sier at han tror han vil si nei til å fortsette.

— Jeg føler for å slippe andre til. Dessuten har jeg såpass mange andre verv og en jobb som ikke er så lett å kombinere med politisk jobb, sier han.

Derimot sier SVs Morten Ekeland at han vil fortsette om partiets ønsker det.

Har ikke bestemt seg

Hva så med de to bystyrerepresentantene i Mandal det har stormet mest rundt i denne perioden, hva gjør de? Bodil Ruud gikk ut av KrF-gruppa og ble uavhengig fordi hun ikke kunne leve med partiets samarbeid med venstre-siden.

Bodil Ruud. Foto: Jarle R. Martinsen

— Skulle jeg bli spurt, er jeg absolutt åpen for å fortsette. Men jeg har ikke bestemt meg, sier hun.Hun sier samtidig at hun liker å jobbe med politikk, og at det står hennes hjerte nært.

- Ettersom du gikk ut av gruppa, vil du eventuelt skifte parti for å fortsette i lokalpolitikken?

— Nei, det er ikke naturlig. Jeg er fortsatt medlem av KrF og skal fortsette med det, sier hun.

Hanne Nøding (Ap) gikk i fjor vår ut i Fædrelandsvennen og fortalte om en ukultur i lokalpartiet. Hun sier at hun er i tenkeboksen, og ikke vet nå hva hun vil svare om hun blir spurt om å stå på lista.