— Det var vel den dårligste kampen i forsvar vi har gjort mens jeg er her. Det er mer eller mindre kollaps bakover mot et velspillende Byåsen, sier trener Gunnar Pettersen skuffet.

Stillingen til pause var 11-15 til gjestene fra Trondheim. En ledelse de økte utover kampen, uten å bli særlig truet av Vipers. Vertene kom aldri nærmere enn fem mål.

— Bakover blir vi rundlurt på alle plasser, vi blir stående for flatt og er ikke nøye nok med strekspiller. Det meste fungerer ikke. Plutselig detter vi ut av konseptet vårt, det overrasker meg. Plutselig gjør vi helt nye ting uten å kommunisere, fortsetter Pettersen.

Vi fulgte kampen minutt for minutt:

-Svikter

— Det er kjipt. Det er ikke kjekt at nesten hele laget svikter i alle faser. Det er for dårlig, sier Sakura Hauge.

Til tross for 31 baklengs, ble målvakten vel fortjent kåret til Vipers’ beste spiller for andre kamp på rad.

— Det skjærer seg litt i forsvar og litt i angrep. Det går litt tregt, og vi prøver å løpe hjem, men orienterer oss ikke. Alle må være 110 prosent skjerpet for å slå lagene i toppene, sier Hauge.

— Det er kjedelig. Vi misser i forsvar, og ingenting stemmer. Det er vanskelig å si hva som går galt. Når vi ikke får satt forsvaret blir det vanskelig fremover, mener Mona Bruskeland.

Les også:

Hadde troen i pausen

Jessy Kramer hevder Vipers hadde troen på at de kunne snu det i pausen, til tross for at de lå fire mål bak.

— Fire mål er ikke mye i håndball, det kan endre seg på fem minutter. Men i dag gikk det ikke sånn, og det er surt, sier Kramer.

Hun er enig med lagvenninnene at den defensive jobben var for svak.

— Det var ikke så bra. Jeg synes ikke forsvaret sto bra. Det ser ikke ut som vi er i nærheten når de kommer mellom. De får for mye plass og vi prater ikke sammen. Det var ikke bra, sier hollenderen.

Les også:

Fullsatt

Det var hele 1809 forventingsfulle sørlendinger i hallen, men bålet tok aldri fyr. Vipers ledet kampen kun ved et tilfelle – og det var på 1-0 etter ett minutt.

— Det er et tap, men det er en haug med kamper igjen. Vi må tåle dette, men vi tar ikke vare på muligheten. Det er skuffende, sier Pettersen.

Claus Mogensen og Byåsen vant solid i Aquarama mot Vipers. Foto: Herman Folvik.

— Det er utrolig kjipt å opptre slikt når det kom så mange. Jeg følte vi hadde en sjanse hele veien, men det er for mange som ikke presterer samtidig og vi får ikke det trøkket vi skal ha, sier Hauge.

Byåsens trener Claus Mogensen var langt mer fornøyd naturligvis.

— Det var deilig. Det var fantastisk deilig. Jeg er enormt lettet. Det var en strålende prestasjon i en så viktig kamp, sier trøndernes danske trener.