— Det er en veldig alvorlig sak. Det dreier seg om forhold som har en strafferamme på 21 års fengsel, sier politiadvokat Ingrid Thorsen til Fædrelandsvennen til Fædrelandsvennen.

Voldtekten skal ha skjedd i en leilighet på Lund natt til søndag. Ifølge politiet var alle de siktede til stede da overgrepet fant sted, men hendelsesforløpet er fremdeles noe uklart.

— Den videre etterforskningen vil vise hvilken rolle de ulike personene har hatt. Alle sju er siktet for voldtekt og legemsbeskadigelse. Ingen av dem erkjenner straffskyld, sier Thorsen.

Voldtatt med gjenstand

Mannen i 30-årene har forklart at han ble angrepet av tre av de siktede. Han ble deretter utsatt for omfattende vold og voldtatt med en gjenstand.

— De som nå er siktet i saken ble alle pågrepet tidlig søndag morgen. Noen av dem har forklart seg til politiet, mens andre ikke har ønsket å forklare seg, sier Thorsen.

Tirsdag ble alle sju fremstilt for fengsling i Kristiansand tingrett. I fengslingskjennelsene fremgår det at mannen i 30-årene ble påført omfattende skader.

— Han har blitt undersøkt på voldtektsmottaket. Undersøkelsene bekrefter at han har fått skader, uten at jeg ønsker å utdype dette, sier Thorsen.

- Skulle straffes

Ifølge fengslingskjennelsen har mannen forklart at bakgrunnen for voldtekten skal ha vært at han skulle straffes for et påstått forhold med en yngre jente.

— Jeg ønsker ikke å uttale meg om motivet for voldshandlingene. Vi er tidlig i etterforskningen og må gjøre flere avhør, sier Thorsen.

Advokat Bjørge Usterud Tveito representerer en av de siktede, en 23 år gammel mann fra Kristiansand. 23-åringen ble tirsdag fengslet i fire uker, med to uker i full isolasjon.

— Han nekter straffskyld. Han sier at han verken har deltatt aktivt eller medvirket. Han har heller ikke noe kjennskap til forholdene han er siktet for, sier Usterud Tveito til Fædrelandsvennen.

Under fengslingsmøtet var 23-åringen ikledd en trøye og et håndkle som dekket underkroppen. Etter det Fædrelandsvennen forstår har politiet tatt klærne til alle de siktede på jakt etter tekniske spor.

Nekter straffskyld

De øvrige som er siktet i saken er 19, 20, 22, 23, 24 og 35 år.

— Min klient nekter straffskyld. Hun har ikke noe med dette å gjøre, sier advokat Knut Henning Larsen, som representerer en 20 år gammel kvinne.

Politiet har gjennomført tekniske undersøkelser av åstedet og flere husransakelser.

— Det er gjort beslag i saken, men jeg vil ikke gå inn på hva vi har beslaglagt, sier Thorsen.

Tirsdag ettermiddag forelå fengslingskjennelsene til fire av de siktede. Politiet fikk medhold av retten til å holde samtlige fengslet i fire uker, med brev- og besøksforbud. De må også tilbringe de to første ukene i full isolasjon.

"Det fremstår både som nødvendig og påkrevd at siktede ikke får mulighet til å kommunisere med og/eller påvirke forklaringer til medskyldige på dette stadiet av etterforskningen", skriver tingretten i en av kjennelsene.