– Det er ikke gjort noen observasjoner av verken mannen eller båten. Frivillige fra Røde Kors, Sivilforsvaret og Norske Redningshunder gjør strandsøk mellom Moivika og Ogna. I sjøen søkes det fra Bømlo og nordover mot Sotra, sier redningsleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB.

Søkeområdet er definert ut fra beregninger av hvor den savnede fiskebåten kan ha drevet dersom den fortsatt flyter. Søndag settes også et overvåkingsfly fra Kystverket inn i søket. Kystvaktskipet Ålesund koordinerer innsatsen, og handelsfartøy som passerer blir dirigert inn i leteområdet.

Været i området har vært dårlig hele helgen med mye vind, lavt skydekke og litt tåke.

Åmlid opplyser at politiet trolig vil sette i gang søk etter antatt omkommet person på havbunnen mandag. Årsaken til at dette ikke er blitt gjort tidligere, er de dårlige værforholdene i området.

Mannen dro ut alene med sin 26 fot store båt fra Hellvik fredag formiddag. Målet var Moivika, like vest for Hellvik, hvor han hadde noen hummerteiner. 51-åringen ble sist sett klokken 10, og han ble meldt savnet klokken 16.45. Det er uklart om han har radio i båten, og det er heller ikke kjent hva slags nødutstyr som er om bord.