Enkel løsning, men oppfinneren håper produktet vil slå godt an. Foto: Torbjørn Witzøe
Ideen er å kunne spare både oppvask, strøm og plass på komfyren. Foto: Torbjørn Witzøe

— Ved å bruke denne gryta kan en spare både strøm, oppvask og plass på komfyren. Jeg fikk ideen da jeg var hjemme hos mor mi som styrte med så mange gryter samtidig, sier 51-åringen.

Gjennom firmaet sitt, Kvina Produkter, har Rune Ingebretsen tatt verdenspatent på oppfinnelsen sin som han har gitt navnet «Handy pot». Han har inngått avtaler om både produksjon og salg og håper nå på suksess både i inn- og utland.

Rune Ingebretsen har i mange år livnært seg som oppfinner, men avvikler nå firmaet på grunn av sviktende helse. Blant ting han tidligere har funnet opp er et monteringsverktøy for å holde panelbord på plass i taket, slik at én person kan spikre opp disse ute holdehjelp.

Tidligere har kvindølen blant annet funnet opp og satt i produksjon ulike plugger til å tette avløpsrør på oljeplattformer og skip som ligger til kai. Han fant i sin tid også opp en fiskedupp som hadde den egenskapen at den ikke ble tatt med elvestrømmen. Han har flere år på rad blitt tildelt SNDs (nå Innovasjon Norges) Reodor Felgen-diplom, samt oppfinnerstipend.