De har forhandlet noen uker, og nå er Iveland og Vennesla enige om en intensjonsavtale. Ivelendingene avgjør sammenslåingen i folkeavstemning. Fra venstre: Venneslarådmann Svein Skisland, Alexander Etsy Jensen (Frp), Berit Kittelsen (Ap), Torhild Bransdal (KrF), Gro-Anita Mykjåland (Sp) og Brynjulf Aagesen (KrF). Foto: Odd Inge Rønning Uleberg

— Jeg regner med folkeavstemning i mai. Høyst sannsynlig gjør vi det sånn, sier ordfører Gro-Anita Mykjåland til Fædrelandsvennen.

Hun la torsdag fram en intensjonsavtale mellom Iveland og Vennesla, og sier hun ikke ville lagt fram avtalen hvis ikke den var god for Iveland. Mer vil hun ikke si om hva hun mener fremover.

Lite åpenhet

KrFs Brynjulf Aagesen gjorde et brakvalg på motstand mot kommunesammenslåing, samt løfte om folkeavstemning.

— Det løftet holder vi. Vi skal ha folkeavstemning. Det vet de andre partiene hva vi mener om, og jeg ser de nå begynner å snakke om folkeavstemning de også. Så da blir det sånn, sier Aagesen til Fædrelandsvennen.

Les også:

Les også:

Les også:

Han er glad for at han nå kan begynne å snakke med sine sambygdinger om fremtidens kommunegrenser igjen. Han sier forhandlingene med Vennesla har vært preget av lite åpenhet. Forhandlerne fikk ikke lov å vise dokumenter til politiske kolleger en gang.

Avtalen med Vennesla skal sikre industriutvikling på Vatnestrøm, sentrumsutvikling på Birketveit og ingen skoler eller barnehager skal legges ned. Kommuneledelsen skal sitte på Herredshuset i Vennesla og den nye kommunen skal holde til i Vest-Agder.

Vil ikke tone flagg ennå

Aagesen er ikke klar på hva ivelendingene bør stemme.

— Vi gikk til valg på å fortsette alene, men at økonomi eller nye oppgaver kunne tvinge fram andre løsninger. Der er jeg ennå. Mitt råd skal jeg gi KrF på et gruppemøte 29. februar, sier Aagesen.

I Vennesla er tonen helt avslappet til spørsmålet om sammenslåing med Iveland. Omkvedet er at Iveland må avgjøre selv.