Politiet gjør seg klare til å undersøke stedet hvor en person ble funnet død sent fredag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

KRISTIANSAND: Etter hva Fædrelandsvennen erfarer er de siktede den dreptes kone og sønn. De to sitter lørdag kveld i avhør, blir det opplyst.

Tre personer er folkeregistrert på Hånes-adressen:

***** Den drepte mannen i begynnelsen av 60-årene.

***** Den siktede konen, som er i midten av 50-årene.

***** Den siktede sønnen, som er i midten av 30-årene.

Familien er av kurdisk bakgrunn.

Forsvarer for den siktede konen, Christian Faye Ree, sier til Fædrelandsvennen at hun samarbeider godt med politiet, og at hun ikke erkjenner straffskyld. Hun er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Bekrefter drap

Politiet bekreftet tidligere at en mann i 60-årene ble funnet død på Hånes natt til lørdag. To personer er siktet for drap, eller medvirkning til forsettlig drap.

— Den drepte mannen er av iransk opprinnelse, og er norsk statsborger. Han bodde i huset, sammen med sin familie. Han har bodd i Norge i mange år, sier påtaleleder i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar.

Det var klokken 23.07 fredag kveld at politiet rykket ut til en adresse på Hånes i Kristiansand. Da de kom frem til stedet kunne de raskt konstatere at en død person befant seg i huset.

Lørdag formiddag var politi og krimteknikere fra Agder politidistrikt utenfor boligen hvor personen ble funnet død. Foto: Erlend Olsbu

— Det var flere personer til stede da politiet ankom. De ble innbrakt for vitneavhør på politihuset, sier Kaddeberg Skaar.

Det resulterte i at to personer ble siktet. Politiet opplyser at de to ikke er kjent for dem fra før av. Dette skal altså etter hva Fædrelandsvennen erfarer, være mannens kone og sønn.

— Politiet har foretatt flere avhør utover natten og formiddagen. Politiet har og vil også foreta ransakinger utover dagen. Det har medført at vi i dag har siktet to personer for drap eller medvirkning til drap, sier Kaddeberg Skaar.

Han sier de siktede var blant dem som var på åstedet da politet ankom. De ble pågrepet på politihuset.

Kvinne siktet

Mer ønsker politiet ikke si om de siktede nå. De vil heller ikke kommentere deres relasjon til avdøde.

Krimteknikere fra Kripos bistår kollegene i Agder-politiet. Foto: Erlend Olsbu

Av etterforskningsmessige hensyn kan ikke politiet gi noe nærmere informasjon om hvordan drapet er begått.

— Det vil bli foretatt nærmere tekniske undersøkelser av åstedet. I den forbindelse har vi fått bistand av kriminalteknikere fra Kripos, sier seksjonsleder for etterforskning i Agder politidistrikt, John Repstad.

Det vil utover dagen og helgen bli foretatt flere avhør av personer i kretsen til avdøde.

— Politiet kommer til å foreta rundspørring i nabolaget utover dagen, sier Repstad.

Vet du noe om saken? Tips oss på 03811 eller nyheter@fvn.no.

Krimtekniske undersøkelser

Politiet var ved midnatt med tre patruljer på en adresse på Hånes. En ambulanse forlot stedet like før midnatt.

Politiet var på adressen med flere patruljer natt til lørdag. Foto: Erlend Olsbu

Krimteknikere undersøkte stedet i natt, og klokken 09.15 kom de tilbake til stedet og gikk inn i boligen på nytt. Det er sperret av et større område rundt boligen personen ble funnet død i.

— Synlige skader

Innsatsleder Frank Salvesen sa til Fædrelandsvennens reporter på stedet i natt at politiet holder alle muligheter åpne. Den døde skal ha synlige skader, etter hva Fædrelandsvennen forstår.

- En person er funnet død. Vi vet ikke hva som er skjedd, men vi mistenker at det er skjedd noe kriminelt, sa Salvesen like etter midnatt.

Politi med hund gikk rundt i nabolaget hvor personen ble funnet død sent fredag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix