Et ubebodd hus stod i full fyr i Vågsbygd onsdag kveld. Foto: Tore Andrè Baardsen
Da brannvesenet kom frem stod flammene ut av vinduene i huset. Foto: Tore Andrè Baardsen
Huset stod i full fyr ved 19.50-tiden. Foto: Jan Oddvar Eide
Dette bildet ble tatt fra den nye rundkjøringa ved Vågsbygdporten ved 19.45-tiden. Røyken kunne sees fra hele Vågsbygd. Foto: Jan Oddvar Eide

KRISTIANSAND: — Vi har foreløpig ingen konkrete opplysninger om hva som kan ha startet brannen, sier etterforskningsleder ved Vågsbygd politistasjon, Rune Strømsvåg, til Fædrelandsvennen like etter klokken 10 torsdag morgen.

Han opplyser videre at teknikere vil gå gjennom branntomta først fredag, da den først må bli kald. Politiet har sperret av branntomta og hatt vakthold på den over natta.

Politiet har hatt vakthold ved branntomta gjennom natta. Torsdag morgen røyk det fortsatt fra branntomta etter den voldsomme brannen onsdag kveld. Foto: Richard Nodeland

— Er det noen som har gjort mistenkelige observasjoner av personer eller hendelser onsdag kveld rundt åstedet, oppfordrer jeg å kontakte politiet, sier Strømsvåg.

Fullstendig overtent

Nødetatene ble varslet om husbrannen i Lumberveien ved 19.30-tiden onsdag kveld. Da de kom til stedet var huset fullstendig overtent.

— Brann i hus i Lumberveien. Spredning til skogen rundt huset, opplyste operasjonsleder i Agder politidistrikt på Twitter.

Fædrelandsvennen ble nedringt av tipsere som observerte mye sort røyk fra huset.

— Da vi kom hit stod flammene allerede ut gjennom alle vinduene. Vi har fått opplyst at skogen rundt er verneverdig. Vår hovedoppgave er å sikre skogen, slik at brannen ikke sprer seg, sier Geir Kleiv i Kristiansandsregionen brann og redning til Fædrelandsvennens reporter på stedet.

Brannvesenet innså med en gang at de ikke kunne redde huset, og forsøkte derfor ikke på det.— Brannvesenet foretar en kontrollert nedbrenning av huset, opplyser operasjonsleder.

Ubebodd

Ved 20-tiden benyttet brannvesenet de fleste ressursene til å kjøle ned området rundt huset av frykt for at brannen skal spre seg inn i skogen.

— Vi har fått tips om at huset har blitt brukt av et belastet klientell. Ingenting tyder på at det er folk i huset nå, men det må vi undersøke nærmere i morgen, sier innsatsleder Vigleik Fidje i Agder politidistrikt.

Huset er opprinnelig et bolighus, men har stått tomt i flere år. Det eies av eiendomsselskapet Lumber AS.

- Skjedde fort

Geir Kahrs Andersen var et av de første vitnene på stedet. Han hadde vært inne på Europris i fem minutter. Da han kom ut igjen så han at røyken stod til værs.

Dette bildet ble tatt fra den nye rundkjøringa ved Vågsbygdporten ved 19.45-tiden. Røyken kunne sees fra hele Vågsbygd. Foto: Jan Oddvar Eide

— Jeg dro opp. Da var det to-tre andre der. Huset var allerede helt overtent, så det har skjedd så fort at en nesten skulle tro det var påtent, sier Andersen til Fædrelandsvennen.Politiet sikret brannstedet umiddelbart. Mye publikum på stedet gjorde det vanskelig for nødetatene å komme frem.