VENNESLA: Vennesla Musikkgymnas har søkt om å øke kapasiteten fra 150 til 330 elever. De ønsker 90 plasser i Kristiansand og 90 plasser i Vennesla i studiespesialisering.

Tirsdag sa fylkespolitikerne nei. De mener det vil svekke den offentlige skolen – spesielt frykter de at Vennesla videregående skal bli svekket.

— Det er sårbart i Vennesla og jeg er ikke i tvil om det er riktig. Jeg har snakket med ordføreren også som sier at det ikke er rett med en slik utvidelse, sa Olav Haavorstad da Hovedutvalg for kultur og utdanning behandlet saken.

Der stemte Frp og deler av Høyre ja til utvidelse, mens resten av partiene sa nei.

Les også:

KrF sa nei

Dermed ble KrFs stemmer avgjørende for at det ble nei til skole, selv om de er tilhengere av denne type videregående skole.

— Vi er opptatt av at det skal være et godt tilbud i Vennesla. Hvis man oppretter flere tilbud som er likt med Vennesla videregående skole, er jeg redd for at det vil svekke Vennesla på en måte som er ganske uheldig, sa fylkesvaraordfører Thore Westermoen (KrF) til Fædrelandsvennen før møtet.

Det må være mulig å velge en annen skole enn den offentlige.

Han mener elever som ønsker å gå på en livsynsbasert skole fortsatt har anledning til det.

— Det må være mulig å velge en annen skole enn den offentlige, men den muligheten er til stede i dag. Jeg er bekymret for at omfanget av private skoler blir så stort at det betyr en svekkelse av den offentlige skolen, sa Westermoen.

Les også:

Endelig avgjørelse

Det er Utdanningsdirektoratet som skal avgjøre om Vennesla Musikkgymnas skal få utvide. Anbefalingen fra fylkespolitikerne veier likevel tungt.

Rektor Harald Rønning sa til Fædrelandsvennen i forrige uke at de merker en økt etterspørsel fra elever over hele landet som ønsker studiespesialisering og som vil gå på en kristen skole.

Musikkgymnaset tilbyr i dag ikke fag som fordypning i matematikk og fysikk. Dette er fag elevene trenger for å komme inn på studier som ingeniør og medisin.

Les også:

Ny skole

Når det gjelder planene om 90 plasser i Kristiansand kan det uansett bli vanskelig. Ifølge Olav Haavorstad har han vært i kontakt med rektor ved Vennesla Musikkgymnas og det viser seg at de ikke kan opprette en slik avdeling.

De må i så fall søke om å få opprette en helt ny videregående skole.

Saken oppdateres