Kø på Bjørndalssletta utenfor tunnelen. Foto: Vegard Nekstad
En bil ble hentet av bilbergingsbil etter uhellet. Foto: Hilde Sandvær

Det melder Agder-politiet på Twitter. Føreren har fått førerkortet beslaglagt.

— Mannen har meldt seg på politistasjonen og har dårlig samviittighet, sier operasjonsleder Nils Kristian Voreland til Fædrelandsvennen klokken 21.20 fredag kveld.

Mannen var etterlyst etter trafikkuhellet i Oddernestunnelen fredag kveld, da en bil havnet i tunnelveggen og ble totalskadet.

— Politiet ønsker opplysninger om en svart SUV med tilhenger som har vært skyld i trafikkuhellet. Denne SUV-en har presset seg mellom en personbil og en lastebil med det til resultat at personbilen har blitt presset inn i tunnelveggen, meldte Agder-politiet på Twitter klokka 18.40 fredag.

Politiet meldte videre at det ifølge vitner skal ha vært fire menn i SUV-en.

Stengt i over to timer

Klokka 19.14 ble tunnelen igjen åpnet for trafikk i begge felt, etter å ha vært stengt i over to timer. Entreprenøren NCC hadde da ryddet stedet for glasskår.

Klokka 17.43 fikk politiet melding om uhellet i vestående løp i Oddernestunnelen. Bilen som havnet i tunnelveggen er totalskadet etter sammenstøtet.

— Tunnelen er stengt i vestgående løp etter en kjedekollisjon i Oddernestunnelen. En bil står fortsatt igjen, men det skal ikke være alvorlig, opplyste trafikkoperatør Tove Wåsjø ved Vegtrafikksentralen litt over klokken 18. Ifølge Wåsjø måtte det ryddes opp i glasskår i tunnelen før den kunne åpnes. Entreprenøren NCC ankom tunellen 18.50. Like før klokka 18 meldte politiet på Twitter at ingen ble skadet i uhellet.

- Køen står

— Det blinker rødt i alle løp. Køen står langt ut på Bjørndalssletta, sier vitnet Tom Nilsen til Fædrelandsvennen.

— Jeg kom inn bak i køen, men valgte heller å kjøre over ved KKG, sier han.

Trafikken ble dirigert over Oddernes mens tunnelen var stengt.