FLEKKEFJORD: — Jeg så at noe kom i en voldsom fart bortover gaten. Bilen gikk fra den ene siden av veien til den andre. En flaggstang knakk som en fyrstikk. Så var bilen på to hjul, veltet rundt fire-fem ganger og landet på siden, sier Knut Sand Bakken til Fædrelandsvennen.

Mannen kjørte ned dette trafikkskiltet, samt en flaggstang, før bilen veltet rundt. Han sneiet et betonghjørne på metodistkirken. Foto: Torbjørn Witzøe
To ambulanser på plass i Flekkefjord like etter ulykken. Foto: Torbjørn Wizøe

Legen befant seg utenfor i Øvre Vollgate da han ble vitne til den dramatiske hendelsen ved 17-tiden onsdag ettermiddag.— Jeg og flere andre hjalp sjåføren ut av bilen, sier Bakken.

Sjåføren, som var alene i bilen, skal ha kommet så godt som uskadet fra ulykken. Ingen andre ble heller skadet.

— Det var flaks at det ikke var mennesker i dette området. Det er jo midt i byen. Her går det både små barn og gamle folk, sier Bakken.

Den 35 år gamle sjåføren ble raskt tatt hånd om av ambulansepersonell og kjørt til sykehuset i Flekkefjord. Ved 19-tiden melder akuttmottaket at mannen kun ble lettere skadet.

Sparket i biler

Da ulykken skjedde var politiet på vei til Flekkefjord fra Farsund, etter å ha fått en melding om at 35-åringen hadde oppført seg utagerende.

- Vi fikk melding om at det befant seg en ustabil person utenfor en institusjon i Flekkefjord. Han skal ha sparket i noen biler før han satte seg bak rattet og kjørte av gårde. I Brogaten skal han ha vært borti flere parkerte biler og kjørte til slutt av veien, sier operasjonsleder Miriam Stausland i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Politiet ble varslet om mannen klokka 17.00. Før den første patruljen kom fram til stedet, hadde mannen krasjet i Flekkefjord sentrum og veltet.

— Da politiet kom til stedet var han fraktet bort av ambulansen, sier Stausland.

Ifølge Avisen Agder var bilen mannen kjørte stjålet.

Meide ned flaggstang og trafikkskilt

På vei gjennom Flekkefjord sentrum skal mannen ha meid ned en flaggstang, et trafikkskilt og en lyktestolpe.

Bilisten skal også ha sneiet et murhjørne på metodistkirken. Før mannen kjørte inn i sentrum, hovedgaten i Flekkefjord, skal han ha kollidert med minst én bil, ifølge mannskaper fra brannvesenet.

Bilen mannen kjørte skal ha blitt stjålet fra Søyland. Foto: Torbjørn Witzøe

— Folk på stedet sier at det er et under at mannen ikke traff fotgjengere på fortauene. Mannen kjørte på fortauet, da han meide ned flaggstangen, et gatelys og et trafikkskilt, sier Fædrelandsvennens reporter i Flekkefjord.

Deler fra bilen lå spredt i Flekkefjord sentrum etter hendelsen.

35-åringen var ved 20-tiden fremdeles innlagt på sykehus. Politiet har opprettet en sak på forholdet og vil etterforske saken videre.

- Godt at ingen andre ble skadet

Det var en bil tilhørende Flekkefjord Elektro AS som ble stjålet. Bilen sto parkert med nøklene i.

— Vi gjorde en jobb i en av leilighetene på stedet, da vi fikk beskjed om at en som bodde der hadde stukket av med bilen, forteller elektrikeren som har ansvar for den aktuelle bilen.

— Det er ikke unormalt at bilen står med nøklene i, fortsetter han.

- Hva tenker du om det som har skjedd?

— Det er godt at mannen ikke skadet noen andre mennesker, sier mannen i 20-årene, som ønsker å være anonym.