Onsdag møttes KrFs valgkomité for første gang, ogifølge Vårt Land regner de med at prosessen med å foreslå ny ledelse kan bli langvarig.

I avisens kartlegging for to uker siden kom det fram at kun seks av 19 fylkesledere i partiet støtter Dagrun Eriksens eventuelle fortsettelse som nestleder.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

— Vi er i gang

— Det eneste jeg vil si om arbeidet vårt er at vi er i gang og at vi håper å levere en innstilling før påske, sier komitéleder Torhild Bransdal til Vårt Land.

I tillegg til den manglende støtten fra fylkeslederne mangler Eriksen også støtte fra KrFs kvinneorganisasjon, som ønsker seg Olaug Bollestad eller Line Henriette Hjemdal som første nestleder, og Torill Selsvold Nyborg eller Solveig Ege Tengesdal som andre nestleder.

Var usikker

Dagrun Eriksen ble valgt som første nestleder i 2004, og meldte like før jul i fjor at hun var usikker på om hun ville fortsette. Dette var blant annet på grunn av en tøff høst for Eriksen, som hadde permisjon for å pleie sin kreftsyke mor, som døde i november.

5. januar i år kom meldingen om at hun tok gjenvalg.

— Vi har etter valget virkelig sett hvilken viktig rolle KrF spiller i norsk politikk, og trengs som et sterkt parti i tiden fremover. Jeg håper partiet har bruk for min kompetanse videre, sa Eriksen i en pressemelding.I tillegg til Bransdal består valgkomiteen av Emil Andre Erstad (KrfU), Geir Toskedal, Kristian Helland, Solveig Ege Tengesdal, Marion Rapp (KrF Kvinner) og Åse Wisløff Nilsen. Et klart flertall av medlemmene i komiteen er fra fylker som ikke støtter Eriksens kandidatur.

Det er fra før av kjent at KrFs andre nestleder, Bjørg Tysdal Moe, gir seg. Blant de aktuelle til en nestlederstilling nevnes også Kjell Ingolf Ropstad fra Evje.