Skaden hennes skulle bare vare i to måneder. Nå har det gått to år. Lengdehopper Margrethe Renstrøm fra Søgne er ennå ikke bra, men løser problemet med å bytte satsfot. Da hun slet med jumpers knee, måtte hun bytte fra høyre til venstre — før hun gikk tilbake til høyre igjen. Nå er det venstrefoten som igjen får jobben permanent.

Margrethe roser Leif Olav Alnes (sprinttreneren) for hvordan han har tilrettelagt for nye treningsøvelser.

— Å bytte fot er i utgangspunktet ikke gunstig, men jeg ser på dette som en mulighet til å komme tilbake med en ny og bedre teknikk. Den er det kanskje lettere å få til med en «ny» fot Jeg prøver å hoppe slik som de fleste av herrene gjør, men slik nesten bare Brittney Reese (trippel verdensmester) får til på damesiden. Det handler om å gå litt ned på det nest siste steget, sier hun.

Tirsdag var første gang siden OL at hun prøvde å hoppe med piggsko. Full tilløp har hun ennå ikke prøvd, men 5,60 med 12- 15 meters fart forteller Margrethe at hun er på rett vei.

— Har du et lite EM-håp (B-krav 6,40)?

— Nei. Jeg har ennå ikke begynt å trene sprint. Fart er helt avgjørende for å hoppe langt. Jeg er tilbake for fullt neste år, men Rio er det store målet.