Like før lunsj mandag var det bare 29 husstander som fortsatt manglet strøm.

— Vi holder på å følge opp alle som har mistet strømmen. Det er fortsatt tre nettsjasjoner som må byttes ut. Noen ringer fortsatt, og vi oppfordrer eventuelle andre som mangler strømmen til å kontakte kundesenteret vårt, sier seniorrådgiver Hanne Liv Refsnes.

Mandag morgen var det fortsatt 180 strømkunder i Tvedestrand som ikke hadde fått strømmen tilbake.

— Her er det åtte nettstasjoner som må byttes ut. På de andre stedene er strømmen nå tilbake, sier Hanne Liv Refsnes, seniorrådgiver kommunikasjon i Agder Energi.

Slo ut 8000

Klokka 15 søndag ettermiddag sto 8000 kunder, hovedsaklig i Aust-Agder, uten strøm. To timer senere var tallet nede i 4800. En ny melding fra nettsentralen klokka 22 viste at 2100 fortsatt mangler elektrisitet.

— I Arendalsområdet er 1000 kunder berørt, Holt/Vegårshei 360, Åseral 160, Iveland 150 og i området Mandal mot Tregde står 430 uten strøm, sa Hanne Liv Refsnes på søndag.

Jobber utover natta

Hun fortalte da at Agder Energi fortsetter arbeidet med å lokalisere og rette feil utover natta.

— Utfordringen har vært at det ble meldt om så mange feil på så mange steder samtidig, sier Refsnes.

Montørene har også måtte trekke seg tilbake fra feilrettingsstedet flere ganger.

— Det kan være livsfarlig å jobbe i høyspentanlegg og høyspentmaster når det lyner, sier Refsnes

Brannskader

Agder Energi opplyser at det er flere utfall på sommeren enn vinteren. Tordenvær har skylden for det.

— Ofte er det snakk om brann i transformatorboksene som følge av lynnedslag. Da må vi lokalisere boksen, rykke ut og fikse problemet, forteller kommunikasjonsdirektør Christian Altmann.

Agder Energi har mobilisert ekstra mannskaper for å rette feilene.

— Det er umulig å si noe tidspunkt for når alle har strømmen tilbake. Mens noen feil blir rettet opp, så kan det komme nye lynnedslag og nye feil, sier Altmann.

Tordenværet fortsetter

— Vi har målt over 4000 lynnedslag på Sørlandet det siste kvarteret. Det er ingenting som tyder på at tordenværet skal gi seg, sier meteorolog Nina Larsgård, i Metorologisk Institutt, klokka halv fem.

Hun opplyser at tordenværet vil fortsette til sent i kveld, men avta etter midnatt.