— Det er vanskelig å si hva publikum skal se etter, men ting inærmiljøet som ikke er som det bruker kan være interessant å fåsjekket. Folk må rett og slett bruke magefølelsen, sier fungerendestabssjef Ingrid T. Mæhre i Agder politidistrikt.

Samtligetjenestemenn i Agder politidistrikt er informert om at det kan bliaktuelt å beordre dem tilbake på jobb i ferien, men foreløpig haralle med unntak av tre-fire mann fått lov til å feriere videre. Somen følge av at tjenestemenn er satt til patruljering og vakthold,kan etterforskning og enkelte avhør bli utsatt.

— Jeg kan ikkeopplyse hvor vi til enhver tid er tilstede, men kan si at visjekker folk på bakgrunn av tips og opplysninger vi mottar ogobservasjoner fra våre egne tjenestemenn. Etter det jeg kjennertil, har vi ikke mottatt klage fra noen som er blitt kontrollert,sier Mæhre.

Mens politiet i Agder fredag kveld tok sikte på åvidereføre samme beredskapsnivået som ble iverksatt torsdag,beordret Kystverket fredag Kristiansand havn til å øke beredskapentil nivå 2. Det berører ikke bare Kristiansand havn med ferjeleie,men også Statoil-anlegget, Elkem Solar, Glencore Xstrata og Andøyaindustripark. — Vi kontrollerer nå både fartøy, gods og personergrundigere enn elles, sier assisterende havnedirektør ThomasGranfeldt. For å styrke beredskapen har Kristiansand havn satt innen egen båt som skal holde utkikk etter mistenkelige gjenstander,folk eller aktivitet langs kysten.