Foreningen Dyrenes Beskytter Kristiansand prøvde å stoppe en konkurrerende Facebook-gruppe, men vant ikke fram med det sivilrettslige søksmålet.

Facebook-gruppa "Dyrenes Beskytter Kristiansand Støtteside" får leve videre.

Dyrenes Beskytter Kristiansand som er en av landets eldste dyrevernforeninger, gikk rettens vei for å prøve å få et tidligere styremedlem til å legge ned eller skifte navn på en Facebook-gruppe som bar det til forveksling like navnet «Dyrenes Beskytter Kristiansand Støtteside».

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Fryktet skadelige innlegg

Foreningen bak Facebook-gruppa Dyrenes Beskytter Kristiansand må akseptere at det finnes en annen gruppe med nesten identisk navn.

Saksøker fryktet at foreningenes medlemmer kunne tro at støttegruppa var foreningens offisielle side og at administrator av den konkurrerende siden kunne publisere innlegg som skadet foreningen.Retten fant det ikke bevist at det var blitt publisert skadelige innlegg på støttesiden eller at det på andre måter var grunnlag for å kreve støttesiden nedlagt.

Les også:Marianne fikk det tøft etter kreftbehandling — valgte valpen Alex fremfor rehabiliteringssenter.

Tapte

Foreningen Dyrenes Beskytter Kristiansand vant ikke fram med søksmålet sitt, og må i stedet betale motpartens advokatkostnader på drøye 41.000 kroner.