En tre år gammel rettslig konflikt er dermed foreløpig avsluttet.

Høyesterett har avvist kravet fra Hovden Alpinsenter om begrensninger i skiskolevirksomheten til Mosfjeld fordi alpinanleggets arealer gir alle en rett til å ferdes i området, også på vinterstid. Konflikten om bruken av området oppstod på grunn av konkurranse mellom skiskolevirksomheten som hadde avtale med alpinsenteret, og Mosfjeld som drev konkurrerende virksomhet i området. Det betyr i alle enkelhet at skiskolen kan bruke løypene i anlegget.

Ikke heis

På et tidspunkt ble heiskortene til tre instruktører hos Mosfjeld sperret for bruk i heisanlegget. Dette har Mosfjeld blant annet ment er en utilbørlig utnyttelse av monopolsituasjonen. Høyesterett har drøftet også dette spørsmålet, og understreket at Hovden Alpinanlegg ikke er forpliktet til å gi Mosfjeld og hans elever på skiskolen ordinær forbrukerpris på bruk av skiheisen.

Høyesterett mener "at Mosfjeld under enhver omstendighet ikke har vist at alpinsenterets opptreden innebærer en utilbørlig utnyttelse av den markedsmakten som heisanlegget måtte innebære. Mosfjelds skiskole er ikke nektet enhver bruk av heisene. Mosfjeld er bare nektet å bruke dem på vanlige forbrukervilkår i sin næringsvirksomhet", heter det i dommen.

Ikke brudd på konkurranseloven

Høyesterett har streifet lagmannsrettens vurdering om at Hovden Alpinsenter må kunne sxette saklige vilkår for heisbruken knyttet til skiskolens bruk av alpinanlegget, herunder betaling. Høyesterett mener i motsetning til lagmannsretten av fraværet av et tilbud ikke kan gå ut over Hovden Alpinsenter, når situasjonen er at Mosfjeld ikke har villet forhandle. "At Hovden Alpinsenter inntil 2011 så seg tjent med å la Mosfjelds medarbeidere nyte godt av vanlige forbrukervilkår, kan ikke bety at senteret skal være forpliktet til å forsette med dette", heter det. Dermed mener Høyesterett at det ikke foreligger brudd på konkurransellovgivningen.