Ingrid Andresen og Isabelle Skjekkeland storkoser seg på tur med instruktør Jan Martin Rosseland Johannesen. Foto: Reidar Kollstad
Flere av elevene på tur ute med båt. Foto: Reidar Kollstad
Det går raskt med instruktøren bak rattet. Fult så fort får ikke elevene kjøre selv. Foto: Reidar Kollstad

KRISTIANSAND: På tross av at det småregner er det fornøyde barn som virrer rundt på bryggen i Marvika mandag. Første skoledag på Redningsselskapets ukelange sommerskolen er snart gjennomført.

I løpet av den kommende uken skal det undervises i blant annet seiling, roing, padling og navigasjon. Dagens aktivitet er, i tillegg til teoriundervisningen, kjøring av motorbåt. Siste dagen skal barna delta i en konkurranse der de får bruk for kunnskapen de har tilegnet seg.

— Vi lærer barna om hvordan man skal oppføre seg på sjøen, hva som kan gå galt, og hvordan man skal forhindre at noe går galt, sier Malene Skarpeid. Hun er instruktør ved sommerskolen for andre år på rad.

Lav interesse på Sørlandet

Det er planlagt sommerskoler i flere byer langs sørlandskysten. Men mens etterspørselen har vært høy i store deler av landet, har den vært lavere på Sørlandet. Det har blant annet vært planer om å gjennomføre sommerskole på Fevik i år, men på grunn av lav påmelding er det usikkert om denne vil gjennomføres. Det er også ledige plasser på alle gjenværende kurs i landsdelen.

Instruktør Malene Skarpeid hjelper Hans Martin Englestad med båten Elias. Foto: Reidar Kollstad

Skarpeid mener det er viktig å lære sjøvett tidlig.— Det er jo greit om barn som bor rundt sjøen lærer seg sjøvett. De unge som er på sjøen er flinke, bruker redningsvest og forstår at ting kan gå galt.

Flere av barna som er påmeldt har tilgang til båt hjemme, ifølge instruktørene.

Gøy med sommerskole

Blant deltakerne er det flere som har deltatt året før. Barna er samstemte om at de trives på sommerskolen.

— Det er gøy å kjøre båt, spesielt når vi får kjøre selv. Mamma fortalte om skolen, så jeg tok med meg bestevenninnen min, sier Vårin Haugen Pedersen (9) og peker på venninnen.

De er begge ofte ute med motorbåt, i tillegg til at begge ror litt.

Også Lasse Timenes Veseth (11) er fornøyd med opplegget.

— Jeg syntes det har vært veldig nyttig, og jeg har lyst til å komme igjen til neste år.