Statens Havarikommisjon har gått i gang med forundersøkelser etter at en Tesla Model S nyttårsaften tok fyr mens den ladet på Teslas egen hurtigladestasjon på Brokelandsheia i Gjerstad. Det melder VG.

Til Fædrelandsvennen forteller havarikommisjonens avdelingsdirektør for transport, Rolf Mellum, at forespørselen fra Statens vegvesen om å kikke på saken kom tirsdag.

— Vi har gått i gang med forundersøkelser for å se om det er grunnlag for å gå videre med en granskning, sier Mellum.

Stort skadepotensial

Teslaen tok fyr like etter at bileieren hadde satt i hurtigladeren og gått bort fra bilen. Bilen ble raskt overtent, og havarikommisjonen vil vurdere blant annet risikoen knyttet til denne typen hurtigladning.

— Noe av grunnen til at vi har fattet interesse for saken, er at det er et stort skadepotensial i en slik brann, og vi gjør dette av hensyn til fremtidig sikkerhet. Vi innhenter nå informasjon for blant annet å kunne avdekke brannårsaken, og for å gjøre oss litt kjent med bruk av hurtigladere, sier Mellum.

Fant ingen feil

Lensmann Odd Holum i Risør forteller at politiets undersøkelser av bilvraket og hurtigladeren er avsluttet, men at de foreløpig ikke har funnet årsaken til brannen.

— Vi har ikke funnet konkrete, fysiske feil på ladeenheten, og har sånn sett «frikjent» den. Det ser ut til at årsaken kan ligge i en teknisk feil i bilen, men vi har ikke konkludert ennå, sier Holum.

Politiet overlater nå saken til forsikringsselskapet som eier bilen. Tesla har også satt i gang full etterforskning, ifølge VG.

— Ingen ble skadet. Vi har satt i gang full etterforskning og vil legge frem våre funn så raskt som mulig, sier Khobi Brooklyn, kommunikasjonsdirektør for Tesla, til VG.