søk 3.jpg Foto: Ernest Boswarva
søk 2.JPG Foto: Ernest Boswarva
En dykker fra redningsskøyta sammen med brannmannskaper på stedet. Foto: Ernest Boswarva

ARENDAL: Operasjonsleder i Agder politidistrikt opplyste tirsdag kl. 17.45 at et helikopter fra luftambulansen var satt inn for å bistå og avlaste letemannskapene på bakken. Helikopteret avsluttet søket etter én times søk uten at funn. Foruten politi med hund, deltok blant andre mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps. Søket tirsdag ble foretatt i Saltrødkilen, der den savnedes båt ble funnet fortøyd.

Politiets innsatsleder på stedet, Arnt-Roger Lyngmyr, sier de fortsatt håper på tips fra publikum i saken.

Det var mandag formiddag at Hovedredningssentralen for Sør-Norge satte i gang en redningsaksjon etter at familien meldte en mann savnet om morgenen samme dag.

— Sea King, redningsskøyta, politibåten og brannbåten er ute og søker nå, sier redningsleder Owe Frøland ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge (HRS) til Fædrelandsvennen ved 11-tiden, mandag.

Mannen ble meldt savnet klokken 09.29 mandag morgen. Det var Agderposten som først omtalte hendelsen. Det er en voksen, middelaldrende polsk mann som er hjemmehørende i Arendal som er savnet.

— Han drar ofte ut på fisketur. Det gjorde han ved 19-tiden i går kveld, men kom ikke tilbake som planlagt, sier Frøland.

Søkte rundt øyene

Brann- og politibåten søkte mandag formiddag i området fra Arendal sentrum og ut mot Tromøysundet. Redningsskøyta Inge Steensland lette i Galtesundet og til Torungen.

— Et Sea King redningshelikopter fra Rygge er også i området og søker, forklarte redningslederen.

Fant båten

Klokka 11.27, mandag, meldte Hovedredningssentralen at båten var lokalisert fortøyd på Saltrød, og at det jobbes videre for å få kontakt med den savnede.

— Båten var faktisk i dens hjemhavn. Dykkere fra redningsskøyta søker i området rundt båten for å sjekke at ikke mannen kan ha falt over bord. Politiet jobber med etterretning og forsøker blant annet å spore mannens mobilsamtaler, sier Frøland.

Driver etterretning

Operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane i Agder politidistrikt sier til Fædrelandsvennen at de har avsluttet redningsaksjonen ved 13-tiden.

— Vi har ikke konkrete holdepunkter for at savnede er i sjøen. Derfor er vi nå over i en etterforskningsfase hvor vi sjekker ut forskjellige steder og bedriver etterretning for å finne han, sier Kleivane.

Han forklarer at flere ting tyder på at mannen dro ut på fisketur, kom tilbake og fortøyde båten. Men siden har ingen sett han.