Luftambulansen landet på ulykkesstedet klokken 13.30. Foto: Torbjørn Witzøe

En motorsykkel og en personbil var lørdag involvert i en ulykke på E 39 på den lange sletten øst for Skjeggestadtunnelen ved Sira i Flekkefjord.

— Personbilen og motorsykkelen lå kø bak en traktor, da motorsyklisten forberedte en forbikjøring. Samtidig skal personbilen som lå mellom traktoren og motorsyklisten ha svingt til venstre, slik at begge havnet utenfor veibanen.

Det var lørdag kveld foreløpig ikke foretatt noe førerkortbeslag fra noen av de involverte.

Alvorlig skadet

Den mannlige motorsyklisten som er fra Bergen og er født i 1967, ble alvorlig skadet. Han fikk først hjelp av ambulansepersonell på stedet. Derfra ble han hentet av luftambulanse, og flydd direkte til Stavanger universitetsjukehus. Ved sykehuset opplyses det kl. 16.45 at pasienten er alvorlig skadet, og at tilstanden er stabil.

Ulykken skjedde på sletten sør for Skjeggestadtunnelen. Foto: Torbjørn Witzøe

I Hyundai-personbilen satt to rogalandskvinner på 42 og 43 år. De ble kjørt i ambulanse til legevakten ved Sørlandet sykehus Flekkefjord, der det ble konstatert at de bare var lettere skadet.Luftambulansen landet på ulykkesstedet stedet klokken 13.30. Politi, ambulanse og flere biler fra brannvesenet i Flekkefjord ble sendt til stedet da meldingen om ulykken kom inn klokken 12.47. ## I grøfta

Både motorsykkelen og personbilen havnet utenfor veibanen. Motorsykkelen ble liggende veltet på en avkjørsel, mens bilen havnet ned i en grøft og stoppet om lag fem meter fra E 39. Siden ingen av kjøretøyene stod i veien, kunne trafikken gå greit forbi ulykkesstedet. Trafikken ble bare stoppet da luftambulansen skulle ta av fra sideveien det landet på.

Det var tørr vei og fint vær da ulykken skjedde.

Krimtekniker fra politiet og ulykkeskommisjonen til Statens vegvesen ble lørdag ettermiddag sendt til stedet for å foreta undersøkelser.