— Det var mandag morgen 10 centimeter med snø i Arendal. Jeg har sommerdekk på bilen, og må derfor ha hjemmekontor i dag, sier den lokale UP-sjefen.

Skulle det bli like ille på tirsdag sier Øystein Krogstad at han heller må legge om til vinterdekk igjen.

Irritert på UP

Daglig leder Svein Eikeland i Gjerdefabrikken Sør i Søgne er oppgitt over at Utrykningspolitiet før helga hadde dekkontroll blant annet i Kristiansand.

— Jeg lurer på hva politiet holder på med når de går ut og bøtelegger bilister for å kjøre med piggdekk allerede nå. Så lenge påska ikke kommer til samme dato hver år, burde reglene om at piggdekkene må av innen første mandag etter 2. påskedag håndheves liberalt, sier Svein Eikeland.

I fjor hørte han med sitt lokale lensmannskontor om det var mulig for firmaet hans å få en dispensasjon for å kjøre med piggdekk noe lengre fordi de ofte arbeidet i innlandet, men det var ikke mulig.

- Vi kan ikke spå været

— Det er ikke godt for UP å spå været. Det er tross alt tre uker siden fristen for å ta av piggdekkene var. Vi kan ikke la folk kjøre på piggdekk fram til sankthans bare fordi det teoretisk kan snø en dag, sier UP-sjef Øystein Krogstad.

Han understreker at politiet bruker skjønn, og vurderer i hvert enkelt tilfelle om de som blir stoppet med piggdekk har hatt en god grunn for det.

Det er uansett bilførers ansvar å sørge for at bilen er godt nok sikret mot å miste veigrepet.