Teknisk utvalg i Grimstad kommune har også tidligere fått på bordet et forslag om en stor glasskulptur av Kjell Nupen på veggen til Villa Matila teaterbarnehage i sentrum av byen.

Det ble nei også i forrige runde, hvorpå barnehageeier Anita Sofie Grandemo i november i fjor hadde et nytt møte med Nupen for å få endret skulpturen. Dette melder Grimstad Adressetidende.

Vernet

Bakgrunnen for striden i Grimstad er todelt. Det gamle Frøbygget, som barnehagen vil renovere og utsmykke, er verneverdig. I tillegg mener byggets nabo, Vinkjelleren legesenter, at skulpturen stikker så mye ut i veien at dette gir problemer med brøyting og ambulansens fremkommelighet.

Skulpturen som Nupen har tegnet, er i glass. Den skulle felles inn i veggen så det ble mer lys som kom inn i bygningen. Tross redusert størrelse på kunsten, sa teknisk utvalg i Grimstad kommune nei på ny. De mener fortsatt at skulpturen er for stor.

— Dette er den siste løsningen fra Kjell Nupen, og det vil ikke bli aktuelt med noe annet siden han nå er død, påpekte Grandemo overfor utvalgets medlemmer.

Advokatmat

Vinkjelleren legesenter hadde engasjert advokat i forbindelse med kunststriden, og Lars Thomas Rodvelt fremholdt at glasskulpturen fortsatt ville gjøre det vanskelig å komme inn mellom bygningene med ambulanse. Og vanskeliggjøre snøryddingen.

— Det blir renovering av bygget med kunsten til Kjell Nupen, eller ingen renovering av bygget i det hele tatt, advarte Grandemo før utvalget skulle si ja.

Teknisk utvalg valgte å ikke høre på barnehagens innvendinger, men støttet et forslag fra rådmannen om at Villa Matila kunne få gjennomføre renovasjonen.

Men uten Nupens kunst.