FARSUND: Ifølge Farsunds avis har 240 elever ved skolen skrevet under på en protest mot at Eilert Sundt skal endre navn til Farsund.

— Vi er redde for å miste navnet på skolen vår nå som det skal bestemmes på fylkesnivå. Vi elever har mye følelser knyttet til navnet Eilert Sundt, forteller Kai Steffen Østensen til avisen.

Han har sammen med Steinar Reinertsen, Marthe Johnsen og Kristine Kolnes tatt initiativ til underskriftskampanjen.

Geografisk navn

De andre skolene under Lister VGS har geografiske navn. Nå ønsker skoleledelsen at også skolen i Farsund får dette.

Lister VGS omfatter studiestedene Flekkefjord, Lista, Lyngdal og Kvinesdal i tillegg til Eilert Sundt. Elevene i Farsund reagerer på at navnet som har preget skolen i over 20 år nå kan forsvinne.

— Eilert Sundt var en forkjemper for å bevare kulturtradisjoner og var den første sosialantropologen i Norge. En god representant for lærevillige studenter med gode verdier, sier Østensen til avisa.

— At navnet skal være vippepinnen for at man kan samle skolene i Lister blir for dumt. Vi blir ikke mer samlet bare av å bytte navn, sier han.

- Uheldig

Ledelsen ved skolen mottok informasjon om navnebyttet 18. desember. Elevrådslederne fikk vite om endringen 20. desember, mens lærerne ble oppdatert 21. desember.

— Jeg synes det er uheldig at elevene ikke kontakter meg før de går ut med en protest. Dette er et forslag. Politikerne i hovedutvalg for kultur og utdanning skal bestemme dette i februar, sier rektor ved Lister VGS, Elin Stavrum, til Farsunds avis.

Hun sier til avisa at skolen ønsker å bli flinkere til å fronte Lister VGS som én skole og at navnebyttet vil være en del av det arbeidet.

— En navneendring blir politisk bestemt. Det betyr at alle innspill elever og andre måtte ha vil bli sendt inn til politisk behandling. Jeg vil også poengtere at saken ikke er avslutta. Elevene blir hørt. De har anledning til å komme med innspill. Vi har aldri sagt til dem at noe er bestemt, for det er det ikke, sier rektoren.